Tsahkna: E-riigis kuulub igaüks meist valitsusse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-post.
E-post. Foto: jupiterimages.com

Avalikke e-teenuseid koondava riigiportaali eesti.ee teavituskampaanias osalev e-riigi entusiast Margus Tsahkna rõhutas kampaaniat tutvustanud pressikonverentsil, et kutsub iga Eesti internetikasutajat andma oma panuse e-riigi arendamisse.

Tsahkna innustab kõiki Eesti inimesi avaldama riigiportaali eesti.ee küsitluse kaudu oma ettepanekuid e-teenuseid koondava riigiportaali arenguvõimaluste kohta, vahendas Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse pressiesindaja.

Tsahkna teatas pressikonverentsil, et peab Eesti internetikasutajate kõrget arvu ning avalike e-teenuste kõrget kvaliteeti Eesti üheks tugevamaks konkurentsieeliseks ning arengumootoriks.

Samas peab Tsahkna oluseks avalike e-teenuste arendamisel kaasata seniseid kasutajaid, kellele e-teenused on mõeldud.

«E-riik ei tohi jääda oma kodanikele kaugeks – edulooks, mille üle tuntakse uhkust ja mida riigi külalistele tutvustatakse, kuid mida kasutavad vaid vähesed. Pigem peab e-riik olema iga kodaniku jaoks käegakatsutav. Täna, mil riik on aastaid pingutanud ja oma kodanikele üha uusi e-teenuseid loonud, on tähtis, et inimesed neid teenuseid teaksid ja saaksid olla osa nende arendamisest,» ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul loovad ja kujundavad reegleid kõik, kes on täna e-keskkonnas
aktiivsed.

«Kui e-riigil oleks valitsus, siis koosneks see kõigist Eesti inimestest. Tegelikult kuulub e-riigis igaüks meist valitsusse,» sõnas ta.

Margus Tsahkna roll algavas teavituskampaanias on olla üleskutsuja, kes ise eeskuju näidates kutsub ka teisi e-riigi arendamisse oma panust andma.

Riigiportaali eesti.ee vahendusel saab oma ootustest ja arvamustest e-teenuste ning nende keskkonna suhtes teada anda.

«Soovijad saavad ühineda ka eesti.ee arendustiimiga, mille liikmetele antakse tagasisidet seekordsest küsimustikust ningi kaasatakse edaspidigi arvamuste ja ettepanekute saamiseks,» õhutas Tsahkna liituma arendustiimiga.

Tsahkna lisas, et eesti.ee portaali haldava Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse sõnul ei jää ükski ettepanek tähelepanuta ning need, mida ei õnnestu ellu viia lühikeses perspektiivis, leiavad  väärilise kohta pikaajalistes arengukavades.

Et anda riigiportaali kohta tagasisidet, tuleb avada Internetis lehekülg www.eesti.ee, klikata küsitluse bännerile, jätta oma arvamus ja soovi korral
oma e-postiaadress edasiste arengute kohta tagasiside saamiseks.

Tsahkna kinnitas, et kavatseb ka ise kasutada võimalust ja teha oma ettepanekud
riigiportaali arendamiseks.

«Loodan, et ettepanekuid saab olema rohkelt ning anname koos uue tõuke Eesti kui e-riigi arenguks,» teatas Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles