Huawei mobiilid saavad TomTom kaardid

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
TomTom navigatsioonilahendus ja Huawei logo
TomTom navigatsioonilahendus ja Huawei logo Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Hollandi kaardilahenduste pakkuja TomTom sõlmis lepingu Hiina tehnoloogiaettevõttega Huawei, mis tähendab, et Google Maps visatakse suure tõenäosusega Huawei uutest mobiilidest välja. 

Tehingu rahalised näitajad pole teada, kuid see annab Huaweile õiguse kasutada TomTomi kaarte, liiklusteavet ja navigatsioonitarkvara oma mobiilirakendustes, kirjutab Reuters

Huawei on pärast president Donald Trumpi administratsiooni sanktsioone sunnitud oma uutes mobiilides välja vahetama kogu USA päritolu tark- ja riistvara, muu hulgas tuli asendus leida ka Google’i kaardilahendustele. Juba toodetud mobiilides tohib Huawei Google'i lahendusi pakkuda. 

TomTomi pressiesindaja Remco Meestra sõnul kinnitati tehing Huaweiga mõni aeg tagasi, kuid seni polnud seda fakti avalikustatud.

TomTom on võtnud selge suuna keskenduda seadmete müügi asemel tarkvaralahenduste loomisele. Oma telemaatikaüksuse müüs ta mullu Jaapani ettevõttele Bridgenstone.

Mobiilikaamerate arendamisel teeb Huawei koostööd Saksa kaameratootjaga Leica, väga paljud mobiilide tehnilised arendustestid viib Huawei läbi aga Soomes asuvates kunagistes Nokia laborites. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles