Smart-ID kasutajad peavad olema valmis uuenduseks

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Foto: Tairo Lutter

Eesti populaarseima elektroonilise identifitseerimise vahendi Smart-ID kasutajad peavad olema valmis selleks, et neil tuleb alates veebruarist uuendada sertifikaate.

Lahenduse omanik SK on loonud Smart-ID rakenduses sertifikaatide uuendamise võimaluse ja aktiivsed  kasutajad saavadki uuendamise vajadusest teada rakenduse kaudu. Teavitus saabub ainult juhul, kui Smart-ID äpp on versiooniga 18 ja Androidi versioon on vähemalt 9.

Neile, kes Smart-ID äppi sageli ei kasuta, võib jõuda enne kohale SK ID Solutionsi poolt saadetud e-kiri. Meiliaadressina kasutab SK seda, mille inimesed Smart-IDd registreerides äpile andsid. Kui nad seda ei vaata kogu aeg, siis ei saa nad ka teavitust.

Seega ei saa ühtegi teavitust inimesed, kes ei vaata oma meile ja kes on ära keelanud äppide automaatse uuendamise telefonis. Kui sertifikaadid aeguvad, ei saa inimesed enam äpi abil end teenustele tutvustada.

Smart-ID lahendus loodi kolm aastat tagasi ja sellel on täna Balti riikides 2,6 miljonit kasutajat. SK ID Solutionsi omanikud on Swedbank, SEB ja Telia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles