ATKO vedas reisijaid rikkis bussiga (3)

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Ohutuled ATKO bussi armatuurlaual
Ohutuled ATKO bussi armatuurlaual Foto: Facebook

Kurikuulus bussifirma ATKO  vedas eile Harjumaal reisijaid bussiga, millel põlesid rikkest märku andvad tuled.

Sotsiaalmeedias eile hommikul avaldatud foto ja teadaande kohaselt käib jutt liinil 124 sõitvast bussist numbrimärgiga 109 BJH. Bussi armatuuril põleb punane hüüumärk ringi sees ning pidurdades lisanduvad kaks kollast piduritega seotud hoiatust.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse patrulltalituse juht Varmo Rein ütles postitust kommenteerides Postimehele, et suure tõenäosusega on bussil mingid tõsised rikked ning ilmselt ei ole turvaline sellega reisijaid vedada.

«Info sellest on edasi antud vastavatele ametnikele, kes bussi tehnilist seisukorda kindlasti peatselt kontrollivad,» rääkis Rein.

ATKO teatas pärast Postimehe uudise avaldamkst, et eile hommikul suundus töökorras buss liinile, nii et armatuuril ühtegi tõrkele viitavat hoiatustuld ei põlenud. Liini  teenindamise ajal süttis aga bussi armatuuril kollane märgutuli, mis lubab bussil sõitu jätkata, kuid samas annab teada, et bussi elektrisüsteemis on mingi väiksemat sorti tõrge.

«Kohe peale liini lõppu suundus buss teenindusse, kus tuvastati tõrge bussi AdBlue ehk  heitgaaside järelpõletuse süsteemis. Hoolduses antud probleem kõrvaldati, samuti kontrolliti täiendavalt üle bussi pidurisüsteem, mis oli korras ning tehniliselt korras buss jätkab liinide teenindamist,» teatas ettevõte. 

Põhja-Eesti ühistranspordikeskus on välistanud ATKO osalemisel liinihangetel, kuna ettevõttel on olnud ja on tõsiseid probleeme graafikutest kinnipidamise, busside seisukorra ja ka bussijuhtide endiga.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles