Stephen King lahkus Facebookist

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Stephen King
Stephen King Foto: Francois Mori / AP

Sotsiaalmeedia aktiivse kasutajana tuntud õuduskirjanik Stephen King otsustas lahkuda Facebookist, kuna ei leppinud poliitilistes reklaamides pakutava valeinfo tulvaga ja polnud kindel kasutajate privaatsuse piisava kaitsmisega selles keskkonnas.

King tegi BBC teatel oma otsuse teatavaks Twitteris, kus tal on 5,6 miljonit jälgijat. Säuts on kogunud juba 257 000 meeldimist.

Facebookist on varem lahkunud ka näiteks Tähesõdade näitleja Mark Hamill, koomik Will Ferrell, muusik Cher ja Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak. Aastal 2018 konto sulgenud näitleja Jim Carrey müüs ühtlasi maha oma Facebooki aktsiad, et protestida nii Facebooki kasuahnuse vastu seoses Venemaa sekkumisega USA 2016. aasta valimistesse.

King palus enda ja oma koera Molly tegemisi jälgida edaspidi Twitteris.

Facebook on otsustanud mitte sekkuda poliitiliste reklaamide sisusse ja nendes pakutava tõele vastavust kontrollida. Seevastu Twitter teatas oktoobris, et keelab igasuguse poliitreklaami.

Hinnanguliselt kulutavad USA erakonnad 2020. aasta valimiste eel reklaamimisele umbes 6 miljardit dollarit. Uuringufirma Kantar väitel moodustab umbes 20% sellest digitaalne reklaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles