Eesti iduettevõtete arv ületas 1000 piiri

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Ärifestival Startup Day Tartus.
Ärifestival Startup Day Tartus. Foto: Sille Annuk

Startup Estonia hallatavas andmebaasis ületas Eestis registreeritud iduettevõtete arv tuhande piiri, mida on üle kahe korra enam kui aasta tagasi.

Eesti Startup Andmebaasi andmetel tegutseb 81 protsenti Harjumaal. Tartumaal tegutseb 13 protsenti iduettevõtetest ning 6 protsenti tegutseb teistes maakondades kokku. Eesti iduettevõtetes töötab üle 6000 inimese.

Startup Estonia andmebaas sisaldab ka neid iduettevõtteid, mille peakontor asub välismaal ja mida seetõttu peavad oma idufirmadeks ka teised riigid. Näiteks on sellised Monese, Transferwise või Pipedrive.

Startup Estonia tuli selle aasta alguses välja uuendatud Eesti Startup Andmebaasiga, mis annab senisest palju täpsema statistilise ülevaate Eestis tegutsevatest iduettevõtetest ja idusektoris toimuvast. «Uus andmebaas annab selge signaali, et idusektor on avatud ja läbipaistev,» sõnas Startup Estonia juht Maarika Truu.

Andmebaasi on kokkuleppeliselt sisse kantud iduettevõtted, mis on tegutsenud kümme aastat või vähem ning mis on orienteeritud kiirele globaalsele kasvule, mille toode või teenus ja ärimudel on globaalselt skaleeritav.

Andmebaasist leiab nii iduettevõtte nime, registrikoodi ja asutamise aasta kui ka täpsemaid andmeid tegutsemissektori ja kasutatavate tehnoloogiate kohta, toodete ja teenuste kirjeldusi, infot töötajate arvu ja makstud tööjõumaksude, käibe ja investeeringute kohta ning palju muud. Andmete aluseks on iduettevõtete esitatud andmed, Startup Estonia avalikest allikatest kokku koondatud info ning Eesti Maksu- ja Tolliameti andmed.

Andmebaasiga saab tutvuda Startup Estonia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles