Nokia loobub viiruse hirmus maailma mobiilikongressist

PM Majandus
Copy
Ametnikud Wuhani tänavatel teavitamas koroonaviirusega seonduvast.
Ametnikud Wuhani tänavatel teavitamas koroonaviirusega seonduvast. Foto: Xiao Yijiu/ZUMAPRESS.com

Nokia ühines nende tehnoloogiagigantidega, mis otsustasid koroonaviiruse puhangu tõttu jääda kõrvale maailma suurimast, Barcelonas toimuvast mobiilimessist Mobile World Congress (MWC).

«Nokia on hoolikalt jälginud olukorda seoses uue koroonoviiruse levikuga, et teha faktidel põhinev otsus meie osaluse kohta tänavusel mobiilimessil,» teatas Soome firma.

Kuigi töötajate tervis ja ohutus on meie absoluutne prioriteet, saame ühtlasi aru, et meil on vastutus tööstuse ja klientide ees. Seetõttu oleme võtnud vajaliku aja hindamaks kiiresti muutuvat situatsiooni, konsulteerinud väliste ekspertide ja võimudega ning planeerinud riske erinevate stsenaariumide puhul, teatas Nokia.

Protsessi tulemusena usub Soome firma, et mõistlik on mobiilimessist tänavu loobuda.

«Tahame tänada katusorganisatsiooni Global System for Mobile Communications, Hiina, Hispaania  ja Kataloonia valitsusi ning paljusid teisi, kes on väsimatult töötanud uue koroonaviirusega seotud väljakutsetega ning neil on meie täielik tugi edasiliikumiseks,» teatas Nokia.

Barcelona messi asemel plaanib Nokia klientidele tooteid ja uuendusi tutvustada «Nokia Live» üritustesarjaga.

MWC teatas üleeile, et keelab üritusel osalemast Hiina Hubei provintsi elanikel.

Kõik inimesed, kes on külastanud Hiinat, peavad tõendama, et nad on enne MWCd vähemalt kaks nädalat viibinud sellest riigist eemal. Lisaks paigaldatakse messi sissepääsude juurde kehatemperatuuri mõõtmise väravad.

Kõik külastajad peavad kinnitama, et nad pole kokku puutunud koroonaviirusse nakatunud inimestega. Hiinast pärit inimesi on sel messil tavaliselt osalenud 5000–6000.

Suurtest tehnoloogiaettevõtetest on teatanud oma tänavusest mitteosalemisest MWC-l LG, Ericsson, NVIDIA, Sony ja Amazon ning osa esitlusi jätab ära ZTE. Huawei toob oma Hiinast pärit töötajad Euroopasse karantiini vähemalt kaks nädalat enne MWC algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles