Bolt hakkab juhtide sõidukikaarte kontrollima (2)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Bolt mobiilirakendus
Bolt mobiilirakendus Foto: Sander Ilvest

Bolt (endine Taxify) teatas, et hakkab kontrollima oma platvormil sõitvate juhtide sõidukikaarte, et olla paremini valmis aasta teises pooles jõustuvaks ühistranspordiseaduse muudatuseks.

Ettevõte läheb sõidukikaartide kontrollimisele üle järk-järgult, esmalt hakatakse kontrollima rakendusega liituvaid uusi juhte.

«Meie jaoks on oluline tegutseda igas riigis vastutustundlikult. Suhtleme aktiivselt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, et selgitada välja, mis on seadusemuudatuse eesmärk ning milline on selle mõju meile. Kuna seadusemuudatusega suureneb oluliselt Boltile antav kohustuste hulk, tahame selleks võimalikult hästi valmis olla,» ütles Bolti Eesti tegevjuht Aleksei Kolesnikov.

Kuna praegu toimub sõidukikaartide kontrollimine käsitsi, alustab Bolt esmalt uute juhtide kontrolliga. Samal ajal hakkab ettevõte arendama tehnilist lahendust, mis võimaldab automaatselt kontrollida ka juba registreeritud juhtide sõidukikaarte. Vajadusel pakub Bolt oma juhtidele abi sõidukikaardi taotlemisel. 

Postimees kirjutas jaanuari lõpus, kuidas Tallinna linnavõimudele laekunud kaebuse kohaselt sõidab Eestis ringi vähemalt 42 sõiduvahendusplatvormi Bolt teenistuses olevat autot, millel puuduvad sõidukikaardid. Bolti esindaja ütles toona, et sõidukikaardi olemasolu on Bolti platvormi kasutades sõidukiomaniku vastutus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles