Huawei toob Eestis müügile hingedega ja hingematva hinnaga mobiili (6)

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Huawei Mate XS
Huawei Mate XS Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Huawei toob pärast USA sanktsioonidest tingitud ligi aastast pausi Eestis taas müügile ühe uue tippklassi mobiiltelefoni ning selleks on kokkuvolditava ekraaniga seade nimega Mate Xs.

Huawei pidi oma uusi seadmeid tutvustama täna Barcelonas algama pidanud mobiilikongressil MWC, kuid kuna see jäi koroonaviiruse süül ära, siis räägiti uudiseid virtuaalse pressikonverentsi vormis.

Huawei esitles tegelikult oma esimest kokkuvolditavat mobiili Mate X täpselt aasta tagasi Barcelonas, kuid Hiinast väljaspool see kunagi müügile ei jõudnudki. Nüüd anti välja uuendatud versioon nimega Mate Xs ja seda lubab Huawei müüma hakata üsna pea kogu maailmas. 

Seadme sees jookseb Huawei uusim protsessor Kirin 990 5G, mis lisaks nimestki tulenevale 5G-toele suudab äppe erinevalt kuvada lähtuvalt sellest, kui suur osa ekraanist parasjagu kasutaja käsutuses on.

Huawei Mate XS
Huawei Mate XS Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Kui seade avada, siis on kahekilise polümeeristruktuuriga ekraani suuruseks kokku 8 tolli. Kui seade on aga kokku pandud, siis on sellel kaks ekraani: 6,6-tolline põhiekraan ja 6,38-tolline sekundaarne ekraan tagaküljel.

Mobiili hinged koosnevad ettevõtte teatel ligi 100 detailist ning neis on kasutatud tsirkooniumipõhist (tsirkoonium on titaanile sarnane metall - toim) vedelmetalli. Ka seadme jahutussüsteem on kohendatud kokkuvoltimisega ning selles on kasutatud elastset grafeeni.

Koostöös Leicaca arendatud kaameraid on seadmel neli: 40 MP põhikaamera, 16 MP ülilainurkkaamera, 8 MP telefoto kaamera ja lisaks sügavusandur. Kaamerakomplekt on varustatud nii optilise kui tehisintelligentse pildistabilisaatoriga ning 30-kordse suurendusvõimega. Makrovõtteid daab teha kõigest 2,5 cm kauguselt. 

Foto: James Brooks/AP

Mis puutub rööprähklemisse, siis saab korraga ekraanil olla avatud lausa kolm äppi. Nii saab näiteks ühest teise teksti vedada ning vastata Messengeri sõnumitele ilma, et alusrakendust oleks vaja kinni panna.

Seadme alustarkvaraks on avatud lähtekoodiga Android, millel Huawei on peale ehitanud kasutajaliidese EMUI 10.0.1.

Aku mahutavuseks on 4500 mAh ja 85 protsentsi saab sellest laetud poole tunniga. 

Google’i äppe – nagu YouTube, Maps ja Gmail – sellel telefonil peal ei ole. Ka rakendusi tuleb Google Play äpipoe asemel otsida Huawei enda äpipoest nimega Huawei AppGallery.

Huawei ei öelnud täna, kas selle on olemas ka maailma populaarseimaid äpid Facebook, Messenger, Skype, Twitter jms. Piltidelt oli näha vähemalt Snapchati ja Whatsappi rakendusi. Kokku olevat Huawei äpipoes hetkel enam kui 1700 äppi. 

Seade tuleb Eestis müügile märtsi lõpus ning seda hingematva hinnaga 2500 (8GB+512GB) eurot. Võrdluseks: sel nädalal poodidesse jõudev Samsungi kokkuvolditava mobiili (ekraaniga 6,7 tolli) hind on ligikaudu 1400 eurot ja juba müügil oleva 7,3-tollise ekraaniga Galaxy fold hind jääb 2200 euro kanti. 

Seega pole kõrge hinna puhul asi vaid Huaweis: volditavad telefonid lihtsalt ongi veel väga kallid. 

Huawei esitles täna ka 10,8-tollise (280 ppi) ekraaniga tahvelarvutit MatePad Pro 5G (549-749 eurot, müügil alates aprillist), sülearvutit MateBook X Pro (1499-1999 eurot), sülarvuteid MateBook D 14 ja 15 (649-999 eurot) ja WiFi seadmeid. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles