Dodge näitas Detroidis elektri jõul liikuvat sportautot

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dodge

Chrysleri tütarfirma Dodge esitles alanud Detroidi autonäitusel seeriatoomiseks täiesti valmis elektri jõul liikuvat sportautot Dodge Circuit EV.



Dodge'i pressiteate kohaselt on selle Lotus Europa põhjale ehitatud, kuid ümber disainitud ja loomulikult uudse tehnoloogiaga varustatud masina puhul tegemist keskkonnale täiesti ohutu ning fossiilseid kütuseid mittetarbiva sõidukiga, kirjutab

Autonet.ee.

Disaini koha pealt öeldakse, et vaata millise nurga alt tahad, igalt poolt näed pesuehtsat sportautot. Kuid välimus pole kõik, mida autol pakkuda on.

Circuit EV-l on ka täiesti sportlik hing. Hästi tasakaalustatud ja hea juhitavusega auto kiirendab paigalt kuni 96-kilomeetrise tunnikiiruseni vähem kui viie sekundiga, neljandiku miili ehk 0,4 km läbimiseks kulutab 13 sekundit ning tippkiiruseks saavutab 192 km/h. Elektrimootori võimsus on seejuures 268 hobujõudu.

Ühe laadimisega võib uus Dodge maha sõita 150 - 200 miili ehk 241 kuni 322 km. Laadida saab seda nii USA kui ka Euroopa elektrivõrgus.

Auto edasise saatuse kohta ei avalda Dodge esialgu midagi. Võimalik, et asjad jäävad toppama just Chrysleri mitte just kõige roosilisema finantsseisu taha. Samas otsene konkurent - Lotus Elise põhjale ehitatav Tesla - on juba tootmises ja müügis hinnaga üle 100 000 USA dollari ehk ligi 1,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles