Apple’i juht Steve Jobs jääb pooleks aastaks haiguspuhkusele

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvutigigandi Apple juht ja üks asutajatest Steve Jobs teatas eile oma töötajatele, et on otsustanud jääda pooleks aastaks haiguspuhkusele.


Alles eelmisel nädalal avas Steve Jobs oma viimase aasta suure kaalulanguse tagamaad, teatades, et selle põhjuseks on olnud hormonaalne tasakaalutus, mida peab ravima vähemalt kevadeni.


Nüüd on aga Jobs mures, et uudishimu tema tervise vastu segab lisaks talle ja tema perekonnale ka kõiki Apple'i töötajaid, selgub firma kodulehelt. «Lisaks sain ma viimase nädala jooksul teada, et minu tervisega seonduv on keerukam kui ma esialgu arvasin,» kirjutas Steve Jobs oma pöördumises Apple'i töötajate poole.

Et pääseda välja rambivalgusest ja keskenduda oma tervisele ning lasta kõikidel Apple'i töötajatel keskenduda oma tööle, on Jobs enda sõnul otsustanud võtta juuni lõpuni haiguspuhkust.

«Ma olen palunud Tim Cookil vastutada Apple'i igapäevase toimimise eest ja ma tean, et tema ja ülejäänud juhtkonna töötajad saavad hästi hakkama. Tegevjuhina kavatsen ma oma äraolekuajal olla endiselt tähtsamate strateegiliste otsuste tegemise juures. Meie juhatus toetab seda täielikult,» kirjutas Jobs.

Ajakirja Fortune andmetel eemaldati Steve Jobsil 2004. aasta suvel kõhunäärmekasvaja. Ajakiri kirjutas 2008. aasta juunis, et Steve Jobs jättis vähi seljatamisest rääkides mainimata, et läbi elatud operatsioon muutis oluliselt määral tema seedeorganeid ning muudab jäädavalt ka tema tervist.

Lõuna-California ülikooli kasvajate ja endokriinkirurgia juhataja dr. Dilip Parekh rääkis, et operatsiooni järel kaotavad patsiendid tihti 5 kuni 10 protsenti oma kehakaalust. Kaal peaks tema sõnul stabiliseeruma enamiku patsientide puhul aasta või kahe jooksul.

«On väike grupp inimesi, kel kipuvad kaalulanguse ja energia vähenemise probleemid alles jääma ja tihti pole võimalik välja selgitada, miks see nii on,» rääkis arst. «Kuid kui nad jäävad aktiivseks ja toituvad hästi, ei ole põhjust, miks nad ei saaks elada normaalset elu,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles