Eesti laenuidu sai investoritelt 1,7 miljoni dollarise rahasüsti

Liina Laks
Copy
Rahatähed
Rahatähed Foto: Sille Annuk

Eesti päritolu askRobin sai investoritelt 1,7 miljoni dollari suuruse rahasüsti, kirjutab TechCrunch.

AskRobin on Eestis registreeritud Compare Finance OÜ all ning selle taga on Agur Jõgi ja Rain Sepp.

2017. aastal asutatud ettevõte tegutseb Ladina-Ameerikas. Sisuliselt on tegu laenuvahenduse platvormiga, mis viib kokku laenuvahendaja vastava krediidiskooriga inimesega. Paljudel inimestel puudub nn krediidiskoor –tavaliselt sellisel juhul, kui inimesel puudub ametlik makseajalugu – ja sel juhul ei võta ka pangad neid jutule. Nii on nad sunnitud kasutama röövellike intressidega laenuhaisid. AskRobini idee on lihtsustatult öeldes inimeste jaoks ise krediidiskoor kokku panna.

Portaali andmetel andsid ettevõttele 1,7 miljonit dollarit sellised riskikapitalifondid nagu Change Ventures, Vereeni Early Stage Fund, BENE Asia Capital ja Siim Telleri Lemonade Stand. Samuti on raha andnud Pipedrive‘i kaasasutaja Ragnar Sass, kes oma Facebooki lehel Rain Seppa õnnitles, ning Salvi looja Taavi Tamkivi.

Mida askRobin rahaga edasi plaanib teha?

Vastab askRobini juht Rain Sepp:

Mis on plaanis teha investeerimisraundis kogutud rahaga?

askRobin’i missiooniks on aidata laenusoovijatel leida turult omale parim pakkumine ja sellega aidata neil kokku hoida potentsiaalselt sadu, vahel tuhandeid eurosid intressikulu. Selline sõltumatu teenus aitab suurendada läbipaistvust finantstoodete turul, aitab kliendil teha tark ja kaalutletud otsus ning nö tegutseb kliendi abilisena.

Investeerime raha põhiliselt tootearendusse, et teha seda veelgi paremaks ja klientidele kasumlikumaks. Hetkel tegutseme Ladina-Ameerika kolmel suurel turul ja kuigi mõtleme ka uute maade peale, siis fookus on täna pigem tootearendusel.

Osa investeeringu summast on planeeritud ka askRobin’i meeskonna laiendamisele, millest osa on planeeritud Tallinna kontorisse, kuid suurem tähelepanu läheb hetkel meeskonna tugevdamisele meie turgudel Ladina Ameerikas.

Kuidas töötab teie ärimudel?

askRobini platform on tasuta meie klientidele. Platvormiga on liitunud täna pea 100 erinevat panka ja finantsettevõttet. Aitame oma partneritel keskenduda neile sobilike klientide teenindamisele, vähendades nende tegevuskulusid ja erinevate kliendisegmentidega kaasnevat krediidiriski, mis on üks kõige suurem kulurida laenuettevõtetel. Selle tulemusel saame oma klientidele paremad pakkumised ja odavama laenuintressi ning teenime vastu tulu oma partneritelt.

Kui suureks hindate kasvupotentsiaali Ladina-Ameerika turul?

Ladina Ameerikas on üle poole töötavast elanikkonnast teenindamata pankade teiste ametlike finantsasutuste poolt. Arvestades nende turgude suurust on see väga suur potentsiaal ja tahame oma partneritega koostöös seda muuta. Tehnoloogia areng, nutiseadmete ja Interneti väga kiire levik annab ainulaadse võimaluse seda muuta ja askRobin tahab kindlasti olla selles võtmetegija. Paneme oma tehnoloogia kliendi kasuks tööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles