Airbnb koondab iga neljanda töötaja

Liina Laks
Copy
Airbnb
Airbnb Foto: Shutterstock

Majutusvahendaja Airbnb teatas, et vähendab oma töötajaskonda veerandi võrra. Samal ajal oli tal Euroopast häid sõnumeid – äri hakkab jälle käima minema.

Airbnb teatas, et koroonaviiruse mõjude tõttu peab lahkuma 25% 7500pealisest töötajaskonnast. Selle sammuga püüab juhtkond kahjumit vähendada. Töötajad peavad lahkuma juba uuel nädalal, kirjutab Financial Times.

Tulevikku näeb Airbnb hetkel tumedates värvides: käesoleva aasta käibeks prognoosib firma poole sellest, mida möödunud aastal teenis: ehk siis 4,8 miljardi dollari asemel 2,4 miljardit dollarit. Kui palju töötajate vallandamisega kokku hoitakse, pole selge. Aga juba turundustegevuste peatamisest loodab Airbnb saada 0,8 miljardit dollarit kokkuhoidu.

Siiski on Airbnbl ka häid uudiseid: enne kärpeuudise teatavakstegemist kinnitas Airbnb juht Brian Chesky, et näiteks Taanis ja Hollandis kasvas hüppeliselt nõudmine kodumaiste Airbnb-korterite vastu. „Olukorra paranemine on parem kui see, mida me veel kaks nädalat tagasi ootasime. Kas see on ajutine taastumine? On see püsiv taastumine? Keegi ei tea,“ ütles Chesky möödunud nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles