Singapuris hoiab koroonakorda robotkoer

Liina Laks
Copy
Robotkoer Spot
Robotkoer Spot Foto: Boston Dynamics

Singapuri parki on lahti lastud robotkoer, kes loeb inimesed üle ning mängib ette hoiatusteate, kui jalutajad üksteisele liiga ligidale lähevad, kirjutab The Straits Times.

Singapuri Bishan-Ang Mo Kio pargi haldajad otsustasid testida neljajalgset robotkoera kaks nädalat, et vaadata, kuidas ta suudab sotsiaalset distantseerumist ellu viia. Koer on varustatud kaameratega ning kui ta näeb, et inimesed üksteisele liialt lähedale liiguvad, mängib ta neile ette salvestatud teate.

Robotit saadab kahe nädala jooksul inimesest pargitöötaja, kes robotit vajadusel kaugjuhtida saab. Väidetavalt koera sisse ehitatud tehnika inimesi ei tuvasta ning isikuandmeid ei kogu.

Sobiliku koeramudeli nimega «Spot» leidsid Singapuri pargivõimud USA ettevõttelt Boston Dynamics. Singapur teatas, et valis neljajalgse koera tema hea liikuvuse pärast – selge eelis ratastega töötavate robotite ees. Robotkoer lõi mõnda aega tagasi tehnikaringkondades laineid sellega, et oli võimeline treppidest üles jooksma, takistuste eest kõrvale põikama – ning suutis vajadusel ka peremehele joogi kätte tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles