Fisker esitles sportlikku hübriidi Sunset

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Varem põhiliselt BMW-dele ja Mercedestele uusi keresid valmistanud Fisker on viimasel ajal üritanud luua ka päris oma mudeleid ja Detroidis toimuval autonäitusel esitles ettevõte uhiuut Karma S-i, mida kutsutakse ka Sunsetiks.



Nagu nimigi ütleb, ehitatakse see hübriidmootoriga Fisker Karma põhjale, kirjutab

Autonet.ee

.

Neljakohalist kabrioletti hakkab edasi viima Quantum Technologiesi välja töötatud hübriidjõuseade, mis hõlmab kaheliitrist Ecotec ottomootorit ning kaht elektrimootorit.

Sisepõlemismootori võimsuseks lubatakse 260, summaarseks 403 hobujõudu. Paigalt sajani umbes 6 sekundiga kiirendava masina tippkiiruseks lubatakse 193 km/h.

Detroidi autonäitusel on väljas ka mudel Karma. Kui selle auto saatus oli üsna pikalt lahtine, siis nüüd on teada, et lepingud on sõlmitud juba 22 edasimüüjaga ja aasta lõpuks tahetakse jõuda 40 esinduseni.

Juba on laekunud 1 300 tellimust Karmale, ühe auto hinnaks on seejuures 87 900 USA dollarit ehk 1,05 miljonit Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles