Yandexist sai tänu koroonale Venemaa Amazon

Liina Laks
Copy
Yandex Taxi mobiilirakendus. Tallinn. 17.02.2020.
Yandex Taxi mobiilirakendus. Tallinn. 17.02.2020. Foto: Remo Tõnismäe

Börsifrma Yandex, mida eestlased teavad peamiselt samanimelise sõiduvahendusteenuse järgi, on Venemaal tänu koroonakriisile veebimüügiäri uue hooga käima tõmmanud.

Kui koroonaviiruse tingitud piirangud Venemaal kehtima hakkasid, tabas Yandexi taksoäri suur löök. Aga kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem: Financial Timesi andmetel aitab taksosõidu poolel tekkiva rahalise kahju korvata muljetavaldav kullerteenuse kasv. Lehe sõnul on Yandexi kulleriäpi kasutajate arv alates märtsikuust kasvanud 75 protsenti. Yandexi juht Greb Abovski ütles lehele, et nad loodavad koroonakriisi ära kasutada ning sel ajal uutesse äridesse siseneda.

Yandexit on peetud tema otsingumootori tõttu Venemaa Google‘iks. Kuid Yandexil on terve rida teisi ärisid: teiste seas suur Amazoni-taoline veebipood, enda filmide tootmine Kinopioski all, Alisa-nimeline virtuaalassistent ning juba nimetatud Yandex Taxi. Yandexi juht oli tuleviku suhtes optimistlik: tänu koroonakriisile hakkavad inimesed aina rohkem tehnoloogiat kasutama ja see on Yandexi-sugustele internetifrmadele ainult hea.

Yandexi aktsia on noteeritud USA börsil ning kaupleb 40 dollari ringis. Alates aasta algusest on aktsia odavnenud ligi 9 protsenti, viimase kolme kuuga ligi 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles