Zoomil värske konkurent: ka Messengeris saab nüüd videokonverentse teha

PM Majandus
Copy
Messenger Rooms arvutis.
Messenger Rooms arvutis. Foto: /AP

Facebook tõi avalikkuse ette Messenger Rooms'i, millega saab pidada kuni 50 inimesega konverentskõnesid.

Videokonverentsi saab luua otse Messengeri kaudu ning sinna saab lingi abil kutsuda ka inimesi, kellel puudub Facebooki kasutaja.

Messenger Roomsi kasutamiseks telefonis tuleb avada Messengeri rakendus, valida alt paremalt nurgast «People» ning seejärel vajutada «Create a Room». Siis saab videokõne linki kopeerida või jagada seda teistega kas telefonis olevate rakenduste või sõnumiga.

Facebook asus lahenduse arendamist pärast Zoomi peadpööritavat edu: kui detsembris oli Zoomil 10 miljonit kasutajat, siis aprillis oli see pandeemia ja kaugtöö tõttu suurenenud 300 miljonini.

Miljardär Marc Benioffi firma Salesforce ostis eelmise aasta aprillis Zoomi aktsiaid saja miljoni dollari eest, kui ettevõtte aktsiad esimest korda avalikkusele kättesaadavaks said. Alates sellest ajast on Zoomi aktsiad teinud märkimisväärset tõusu ja seega on Salesforce'i omandatud osa väärtus kasvanud kõigest aastaga 100 miljoni pealt hinnanguliselt 470 miljoni suuruseks. 

Aprilli alguses saatis Microsoft mitmel korral teateid oma koosoleku- ja koostöötarkvara Microsoft Teams populaarsuse kohta. Videoseansside arv kasvas märtsis enam kui 1000 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles