Robin Kool tunnistab, et koroonakriis jättis pitseri ka e-spordile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Robin Kool suurele areenile kõndimas. FOTO: Hltv.org
Robin Kool suurele areenile kõndimas. FOTO: Hltv.org Foto: HLTV.org

Koroonaviirusest on räsitud ka e-spordi maailm ja «Counter-Strike: Global Offensive»'i üks suurimaid tähti Robin «Ropz» Kool tutvustab selle tagamaid.

Eesti e-spordi au ja uhkus Kool mängib tugevas «CS:GO» organisatsioonis Mousesports, kellega tavapärases elus reisitakse võistlustel üle kogu maailma. Suuremaid turniire on aastas kümneid ja nendeks valmistumisele kulubki suurem osa ajast. 

Kui võistlused kestavad ise suurusjärgus seitse päeva, siis nendeks harjutamine ja taktikaliste nüansside lihvimine võtab kogunisti kuu. «Pärast treeninglaagrit sõidame enamasti võistluspaika ja esimesed paar päeva tuleb harjuda ajavahega, sest turniirid toimuvad igas maailmajaos. Selle aja sisustame enamasti nii enda meeskonna kui ka turniiri sotsiaalmeedia sisu tootmisele,» selgitas Kool. «Kui rohkem aega, siis muidugi tutvume kohaliku kultuuri ja vaatamisväärsustega samuti.»

Mängupäeval on plaan täpselt paigas ja midagi juhuslikku ei toimu. «Ärkame kokkulepitud ajal ja einestame hommikul meeskonnaga koos. Hiljem arutatakse läbi mänguplaan ja asutakse sooja tegema. Olgugi, et mängitakse ikkagi arvutis, siis edu saavutamiseks tehakse ka füüsilisi harjutusi,» arutles Kool, kes peab alati valmis olema tundide pikkuseks venivate mängudega. «Ka pärast matši analüüsime toimunut ja vajadusel räägime läbi ka tehtud vead.»

Nii nagu igal sportlasel on ka e-sportlastel fännid, kellega tuleb aega veeta. Kuigi tegemist on Kooli jaoks kohustusega, siis naudib ta seda väga. «Meile korraldatakse fännikohtumised, kus meiega on võimalus pilte teha ja autogramme saada. Tegelikult käib fännidega suhtlus ka tavaelus, sest paljud noored tunnevad mind tänaval ära ja tihtipeale küsitakse ka ühispilti,» rääkis Jõgevalt pärit Kool.

Võiks arvata, et arvutis toimuvat protsessi ei tohiks koroonakriis kuidagi mõjutada, siis tegelikult on ka e-spordis käimas keerulised ajad. Turniirid on viidud küll online-põhiseks ehk võisteldakse oma kodudes, kuid õiget meeleolu ei saa kätte nii mängijad ega ka fännid. «Turniirid on tühistatud ja lahendusi proovitakse leida läbi interneti. See pole siiski samaväärne võistlemisega tuhandete fännide ees. Tegelikult seab internetis mängimine ka omad piirid, kuna ühendused kahe meeskonna vahel, kes asuvad maailma eri paigus ei ole piisavalt head,» selgitas eestlane. «Olgugi, et mängime kodudest, siis parimad mängumehed tunnevad ennast paremini ikkagi suurtel areenidel, kus on hoopis teine atmosfäär.»

Pikemat lugu Robin Kooli karjäärist, auhinnarahast ja tegemistest saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles