Aprillis purunes arvutimängude käiberekord (2)

PM Majandus
Copy
Arvutimäng
Arvutimäng Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Aprillikuus ulatus arvutimängude käive Põhja-Ameerikas NPD turu-uuringu andmeil 1,5 miljardi dollarini.

Senine käiberekord oli 1,2 miljardit eurot, mis saavutati aprillis 2008, vahendas GameSpot. Aprillis kasvasid Põhja-Ameerikas kulutused arvutimängudele 73 protsenti võrreldes mullu sama ajaga. Võrreldes aprilliga 2018 kasvas käive 55 protsenti.

Aprilli edukaim arvutimäng oli värskelt turule tulnud Final Fantasy 7 Remake, mis jõudis selle aasta käibetabelis juba kolmandale kohale. Müügi edu saatis ka juba kuid turul olnud mängu Call of Duty: Modern Warfare. Kolmandale kohale jõudis Animal Crossing: New Horizons, mis on viimase aasta menukaim Nintendo Switchi mäng.

Suur käibekasv paistis ka Nintendo poolt avaldatud müüginäitajates. NPD turu-uuring ei sisalda Nintendo mängude Animal Crossing ja Mario Kart digitaalmüüki. Kuna see aga moodustab Nintendo sõnul poole Animal Crossingu käibest, siis võivad tegelikud arvud olla palju suuremad.

Riistvara müük purustas samuti rekordeid. NPD sõnul kasvas riistvara müük mullu märtsiga võrreldes 163 protsenti 420 miljoni dollarini. Nelja kuu riistvara müük suurenes 30 protsenti 1,2 miljardi dollarini. Nintendo Switchi tänavune müük on riistvaraplatvormide seas USA suurim, purustades Nintendo Wii aprillis 2009 püstitatud rekordi.

Nintendo Switchi müüdi 808 000, PS4 411 000 ja Xbox One’i 329 000 seadet. Kõik need näitajad on varasemate prognoosidega võrreldes umbes kahekordsed. Iseäranis silmapaistvad on need asjaolu tõttu, et mängukonsoolide põlvkond on läbi saamas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles