Koroonaviirus toob Euroopasse robotite revolutsiooni (2)

Liina Laks
Copy
Cornaus toodetud robotid asuvad Fiati tehases tööle.
Cornaus toodetud robotid asuvad Fiati tehases tööle. Foto: AFP / Scanpix

Nõustamisettevõtte Ernst & Young maikuu küsitluses avaldasid Euroopa juhid arvamust, et kriis tähendab vaid üht: inimeste roll tuleviku majanduses väheneb, robotite roll suureneb.

Ernst & Young küsis Euroopa juhtidelt, milliste trendide suurenemist nad koroonaviiruse tagajärjel näevad. Pea 80% vastanutest ütles, et ootavad automatiseerimise võidukäiku, mis seni inimeste tehtud töölõike üle võtaks, vahendab Bloomberg. Eriti juhul, kui koroonaviiruse tõkestamisega seotud piirangud jõusse jäävad ja nii palju töötajaid nagu seni tehasesse ei lubata, tuleb tühjad kohad täita masinatega.

Üle poole vastanutest nägid veel kolme suurt trendi: fookus liigub aina enam kliima- ja jätkusuutlikkusega seotud probleemidele, globaliseerumine pöördub tagasi ning kliendid tahavad teenustele aina suuremat ligipääsu internetis.

Umbes viiendik vastanuist arvas, et tulevikus on näha ka suuremat riikide sekkumist majandusse: kas siis äriseadustiku või laiemalt majanduse suurema reguleerimise kaudu.

Kuigi globaliseerumine väheneb ja rahvusvahelised tarneahelad muutuvad, usub alla viiendiku Euroopa juhtidest, et tarneahelad liiguvad rohkem Euroopasse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles