Eestlaste äpp sai Netflixi finantsjuhilt rahasüsti

Liina Laks
Copy
Whatifi äpp
Whatifi äpp Foto: Ekraanitõmmis

Jaanus Jussi ja Hardi Meybaumi USA turule tulev äpp Whatifi on ameeriklased kihama pannud ning raha on sellesse paigutanud ka Netflixi finantsjuht David Wells.

Hollywoodreporter kirjutab, et Jussi ja Meybaumi tasuta Whatifi äpp lubab inimestel filme vaadata – aga sealjuures ise otsustada, kuidas film lõppema peaks. Pärast oma mobiilinumbri sisestamist saavad vaatajad lisada kuni 9 kontakti, kes samuti interaktiivset filmi koos vaatama hakkavad. Kui filmis tuleb otsustav koht, saavad vaatajad hääletada, missugust lõppu nad filmile soovivad. Aga film läheb edasi ainult siis, kui kõik on oma hääle andnud. Selleks, et hääletamine libedamini läheks, pakub äpp ka vestlustuba, kus otsustamise üle arutada saab.

Hetkel pakutakse vaatamiseks ainult kahte filmi, kuid tulevikus on plaan laiendada filmivalikut 80 peale.

Äpp on USAs juba laineid löönud: ettevõtmise jaoks on kogutud 10 miljonit dollarit, finantseerimise eestvedajaks said Juss ja Meybaum Andreessen Horowitzi. Investorite seas olid lehe andmetel Netflixi finantjuht David Wells, Supercelli juht Ilkka Paananen, Paypali kaasasutaja Max Levchin ning Zynga looja Marc Pincus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles