Vähetuntud Eesti idufirma üllatas 16-miljonilise rahasüstiga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
RangeForce meeskond
RangeForce meeskond Foto: Erakogu

Eesti-USA idufirma RangeForce, mis aitab ettevõtetel arendada tipposkustega küberturbe meeskondi, kaasas äsja investoritelt 16 miljonit dollarit.

Ettevõtte ajaloo suurimat rahastusvooru vedas rahvusvaheline investeerimisfond Energy Impact Partners ning selles osalesid senised investorid Paladin Capital Group ja Trind VC. Uue, strateegilise investorina liitus investeeringuga rahvusvaheline tehnoloogiahiid Cisco, kes kasutab RangeForce platvormi nii enda meeskondade kui äriklientide koolitamiseks.

RangeForce eesmärk on aidata lahendada rahvusvaheliste ettevõtete jaoks probleemi, kuidas kaugvormis hinnata, koolitada ja arendada küberturbemeeskondade valmisolekut küberrünneteks, pakkudes alternatiivi traditsioonilistele staatilistele e-õppe meetoditele.

Selle tarvis on nad loonud platvormi, mis võimaldab küberturbe meeskondadel simulatsioonikeskkonnas harjutada realistlike küberrünnakute tõrjumist ning kinnistada ettevõtete küberturvalisuse tagamiseks vajalikke oskuseid. Platvorm sisaldab sadu ülesandeid, mille abil küberturbe, DevOps ja veebiarenduse insenerid saavad järjepidevalt oma oskuseid täiendada ja meeskonnaliikmeid koolitada. 

Alates asutamisest 2014. aastal on RangeForce kiiresti kasvanud. Kui 2014. a. alustati kolme töötajaga, siis tänaseks on töötajate arv tõusnud üle 50. Ettevõtte platvormi kasutab täna üle 100 rahvusvahelise korporatsiooni finants-, tervise-, valitsus-, telekomi ning jaekaubandussektorist.

«Meil on hea meel alustada RangeForce'iga koostööd ajal, mil kriitilised infrastruktuurid on rünnaku all ning küberkaitse maailm on liikumas teoreetilistelt koolitustelt praktilistele,» sõnas Energy Impact Partnersi Euroopa tegevjuht Nazo Moosa.

RangeForce’i asutaja ja tegevjuhi Taavi Musta sõnul  võimaldab uus raha  pakkuda neil ülitõhusaid operatiivse küberturvalisuse koolitusi igas suuruses organisatsioonidele. Ta lubas, et nad jätkavad globaalset kasvu, platvormi edasiarendust ja uute tööriistade treeningplatvormi integreerimist, et luua küberturbe lahenduste õpetamise laiapõhjaline ökosüsteem. 

RangeForce’i asutajad on Jaanus Kink, Margus Ernits ja Taavi Must.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles