EL-i projekt toob taevasse lendavad autod?

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendav auto Aircar..
Lendav auto Aircar.. Foto: AP Photo / Scanpix.

4,3 miljonit eurot maksev Euroopa Liidu programm «myCopter» kannab eesmärki arendada välja isiklik õhutranspordisüsteem, mis tähendab «lendavate autode» massidesse viimist.

Projekt kujutab endast Euroopa vastulööki praegu robotitööstust valitsevatele USA-le ja Jaapanile, kirjutab Der Spiegel.

Töörühm hõlmab Saksamaa Kosmoseuuringute Keskust, Liverpooli Ülikooli, Karlsruhe Tehnoloogiainstituuti ja Max Plancki nimelist Bioloogilise Küberneetika Instituuti. Töögrupi juhi Heinrich Bülthoffi sõnul ei ole küsimus mitte selles, kas lendavad autod kunagi reaalsuseks saavad, vaid selles, millal see juhtub.

Revolutsiooniliste robotite aerodünaamika kallal töötav teadlane Raffaello D´Andrea sõnas, et leiutise eeskujuks on liialdamata tavaline sõiduauto, mille käsitsemisega saab hakkama pea igaüks. «Nad saavad olema peaaegu täiuslikud: kasutaja peab neid vaid tankima ja aeg-ajalt õli vahetama,» märkis D´Andrea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles