Euronicsi Fortnite’i turniiri võitja: «Jalgpall on mulle õpetanud, kuidas alati endast parim anda!»

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Euronicsi Fortnite'i turniiri võitja «SirkJP»
Euronicsi Fortnite'i turniiri võitja «SirkJP» Foto: e-sport Media Group

Möödunud neli pühapäeva istusid oma mängumasinate taha rohkem kui 700 mängusõbra. Põhjus lihtne – selgitada välja, kes on parim Fortnite’i mängija. Põnevatest kvalifikatsiooniturniiridest pääses 16. augustil toimunud finaali pea 100 mängijat. Võita sai vaid üks!

Euronicsi Fortnite’i turniiri finaaliga samal ajal leidis aset ka Fortnite Champion Series (FNCS) Euroopa hooaja lõppvõistlus, millest võttis osa Eesti mängija «twainz». Just teda peetakse erinevatel turniiridel võidetud auhinnarahade tõttu parimaks kohalikuks mängijaks. FNCS hooaja finaali lõpetas «twainz» 8. kohaga teenides sellega 10 000$.

Euronicsi Fortnite’i finaalturniir jagunes kolmeks mänguks, kus jaotati punkte nii lõpp-positsiooni kui ka elimineerimiste järgi. Esimese mängu järel läks ülekaalukalt juhtima 15aastane mängija «Olematu», teenides kokku 25 punkti. Talle järgnesid 17. punktiga «andriwnl» ja 16. punktiga mängijad «Reno 16» ning «qoirx ت».

Teises mängus tõusis esile aga 14aastane Kris Jarlet Pajumets, kelle Fortnite’i mängija nimeks on «SirkJP». Seal õnnestus tal teenida 21 punkti. Kuna «Olematu» teine mäng läks esimesega võrreldes kehvemini, polnud enne kolmandat mängu veel midagi otsustatud.

Selliseks kujunesid Euronicsi Fortnite'i finaali lõppmängud
Selliseks kujunesid Euronicsi Fortnite'i finaali lõppmängud Foto: e-sport Media Group

Ka viimases mängus mängis «SirkJP» väga enesekindlalt, teenides 18 punkti. Kolme mängu peale teenis «SirkJP» 51 punkti, kindlustades sellega ülekaaluka esikoha. Temale järgnes «Olematu» 38 punktiga. Kolmandat kohta jäid üldpunktide arvestuses jagama omavahel «Reno 16», «qoirx ت» ja «DreaMMM». Nende seast poodiumikoha välja selgitamiseks võeti appi elimineerimiste koguarv. Selle järgi võitis kolmanda koha «Reno 16».

Elimineerimiste arvuga võitis Euronicsi Fortnite'i turniiril kolmanda koha «Reno 16»
Elimineerimiste arvuga võitis Euronicsi Fortnite'i turniiril kolmanda koha «Reno 16» Foto: e-sport Media Group

Reno jaoks oli tegemist esimese auhinnalise kohaga turniiriga. Fortnite’i on ta mänginud umbes kaks ja pool aasta, päevas tegeleb ta sellega 3- 4h. Teise koha võitnud «Olematu» on õnnestunud paaril rahvusvahelisel turniiril ka parima 100 hulka jõuda.

Turniiri võitja «SirkJP» on Fortnite’iga kokku puutunud selle ilmumisest alates. Nädalas mängib ta seda mängu rohkem kui 20 tundi. Varasemalt tegeles ta jalgpalliga mängides Nõmme Kalju noortevõistkonnas. Sealne parim tulemus on 2013. aastast, kui ta valiti vasakründajana meeskonna parimaks mängijaks. Samuti on tema jaoks konkreetne seos tavaspordi ja e-spordi vahel. Krisile õpetas jalgpall, kuidas endast alati parim anda. «Twainzi» turniirilt puudumine andis Krisile küll veidi kindlustunnet, kuid otsest rõõmu ei pakkunud. Nad on nimelt mitmeid kordi omavahel enda Fortnite’i mängimise oskusi võrrelnud ning «SirkJP» tunneb end «Twainzi» vastu mängides kindlalt. Ametlikelt turniiridelt on «SirkJP» kokku võitnud 1100$.

Euronicsi Fortniute'i turniiri esitles MyHits. Turniiri toetasid Euronics, PlayStation, Vitamin Well ja Alma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles