Samsung tuleb välja uue kalli volditava telefoniga

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Samsung Galazy Z Fold 2 lahtivoldituna.
Samsung Galazy Z Fold 2 lahtivoldituna. Foto: Samsung

Eelmisel aastal volditava telefoniga välja tulnud Samsung toob suurte ekraanide fännide rõõmuks välja uue mudeli.

Tänavu jaanuariks oli Samsung müünud umbes pool miljonit volditavat Galaxy Foldi, mida on umbes 2000 eurot maksva vidina kohta jaoks üpris palju. Seetõttu oligi oodata, et tuleb uus mudel.

Samsung Galaxy Z Fold 2 on samuti nagu Galaxy Fold pikkupidi volditav, sellel on kaks ekraani ja viis kaamerat. Seadme põhifookus on selle 7,6-tolline tahvelarvutit meenutav AMOLED-ekraan resolutsiooniga 2208 x 1768 pikslit. Suureks erinevuseks esimese põlvkonna Galaxy Foldiga on esiküljel lisaekraan, mis on märgatavalt suurem ning katab peaaegu kogu telefoni välimise külje.

Siseekraan on samuti paremaks muudetud – lisaks täpsematele värvidele ja kõrgemale eredusele lisandus ka ülisujuv 120 Hz värskendussageduse võimalus, mis teeb kasutuskogemuse palju sujuvamaks. Lisaks on Galazy Z Fold 2 sees kaheksatuumaline protsessor, 12 GB operatiivmälu ning 256 GB mahuga ülikiire UFS 3.0 andmekandja. Kogu see riistvarakomplekt sobib sujuvaks töö tegemiseks või ka videomängude nautimiseks.

Samsung Galaxy Z Fold 2 kokkuvoldituna.
Samsung Galaxy Z Fold 2 kokkuvoldituna. Foto: Samsung

Galaxy Z Fold 2’l on viis kaamerat – üks sisemine ja üks välimine esikaamera ning kolm tagumist kaamerat. Esikaamerad on ühesugused, kuid tagumiste seas on põhi-, lainurk- ja telefotolääts. 

Üks olulisemaid parameetreid igas telefonis on aku – selle mudeli sees on 4500 mAh mahutavusega kahe aku süsteem. Kahe nii suure ja võimsa ekraani puhul võib sellest täiesti piisata, kuid aktiivse kasutuse korral näitab tulemust vaid testimine.

Selline seade on mõeldud eelkõige neile, kes armastavad või peavad tegema mitut asja korraga – näiteks vaadata videoid, kirjutada samal ajal teksti või sirvida sotsiaalmeediat.

Telefon jõuab Eestis müügile 17. septembril ja seda on kaht värvi – pronks ja must. Seadme eeldatav hind jääb 2000 euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles