Mario Kart trügib helendavalt ekraanilt elutoa põrandale!

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Foto: Nintendo

Nintendo mänguseeriate üks lippulaevu «Mario Kart» on lõbustanud nii noori kui vanu pea 30 aastat. Selle aja vältel on teos jõudnud erinevatelt konsoolidelt koguni mobiilideni. Nüüd on aeg panna oma kardioskused proovile elutoa põrandal.

«Super Mario Bros.» tähistab tänavu oma 35. sünnipäeva ning pidustuste raames kuulutati välja ka «Mario Kart Live: Home Circuit», mis vaid osaliselt on nauditav Nintendo Switchi konsoolil, teine pool on laiali laotatav näiteks elutoa põrandale, et luua sellest kõige vingem kardirada.

16. oktoobril ilmuv teos toob endaga kaasa raadioteel juhitavad kardid, esialgu kaks erinevat, kas Mario või Luigi, ning esmased piirded ja suunanäitajad, et reaalne kardirada valmis ehitada. Tänu kartide peal olevatele kaameratele kuvatakse Nintendo Switchi mängukonsooli liitreaalsuse pilt, mis ühendab omavahel reaalse ruumi ning videomängust tuttavad vastased, esemed ja relvad. Nii moodustub omaette tervik, mis ilmselt paneb elevusest  rõõmustama nii lapsed kui ka lapsemeelsed täiskasvanud. 

Liitreaalsus ehk AR on tehnoloogia, mis baseerub infrapunakaameratel. Need mõõdavad objektide vahelist kaugust ning loovad vastava kolmemõõtmelise pildi. Selle info järgi genereeritakse kaart ning asetatakse sellele objekte, näiteks teised kardisõitjaid, takistused ning radade suunamärgid. Liitreaalsust kasutatakse paljudes tööstustes ning seni populaarseim liitreaalsusel põhinev videomäng on «Pokemon Go». 

Teost tutvustavas videos näidatakse arvuti poolt juhitavaid virtuaalseid vastaseid ning erinevaid esemeid, mis võivad teha mängija karti kiiremaks või vastaseid aeglasemaks. Täpselt nagu tuttavas videomängus. Ühismängimist lubatakse neljale mängijale, see tähendab, et videomänguga saab ära ühenda kuni neli reaalselt karti ning nendega üheskoos ringi kihutada. 

«Mario Kart Live’ile» on võimalik esitada juba eeltellimusi. Mängu stardikomplekti saab Eestis eeltellida hinnaga 116.99€. See koosneb kardiraja elementidest ning ühest kardist. «Mario Kart Live: Home Circuit» jõuab poelettidele 16. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles