Telerite kasutuskogemus muutub varsti kaasahaaravamaks

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Philips Ambilight Hue sobib igasse kodusse, kus teler on vastu seina.
Philips Ambilight Hue sobib igasse kodusse, kus teler on vastu seina. Foto: Philips

​Philips laseb varsti välja uue lisa teleritele, mis teeks iga vaatamiskogemuse palju kaasahaaravamaks – tegu on ambilight-tehnoloogiaga, mille arendust Philips ka juhib.

Philips Hue Play on dünaamiline valgusriba, mida saab ühendada iga teleriga. Poodides võib sageli näha Philipsi ekraane ning enamikul mudelitest on korpusesse integreeritud ambilight-süsteem, mis valgustab teleri taga olevat seina vastavalt ekraanil toimuvale.

Selline lahendus teeb vaatamis- ja ka mängimiskogemuse palju kaasahaaravamaks – pilt sulandub tagatausta sisse ning kuigi äärtes ei ole detaile eriti näha, tundub pilt visuaalselt suurem. Ambilight on samuti kasulikum silmadele, juhul kui telekat vaadatakse pimedas – kontrastsuse üleminek ereda pildi ja tumeda tausta vahel on sellisel juhul palju sujuvam.

Philips Hue tehnoloogia täiendab mitte ainult video-, vaid ka mängukogemust.
Philips Hue tehnoloogia täiendab mitte ainult video-, vaid ka mängukogemust. Foto: Philips

Philips Hue Play võimaldab nautida seni ainult Philipsi telerite ambilight-funktsiooni igal ekraanil ning see on hea lahendus eriti neile, kes eelistavad vaadata filme või nautida videomänge pimedas. Suurimaks miinuseks võib pidada vajalike lisaseadmete omamist – lihtsast HDMI kaablist ei piisa. Valgusribast eraldi peab soetama spetsiaalse HDMI karbi, mis töötleb telerist sissetulevat signaali ning genereerib pildile vastavat valgusprofiili.

Philipsi uus valgusriba tuleb kolmes suuruses – 55-, 65- ja 75-tollise ekraani jaoks. Eeldatavad hinnad on vastavalt 180, 200 ja 230 eurot, kuid kättesaadavusest Eestis ei ole veel midagi teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles