Milrem Robotics varustab oma mehitamata sõidukid ründedroonidega (4)

BNS
Copy
Droonidega varustatud Milremi roboti ideekuvand.
Droonidega varustatud Milremi roboti ideekuvand. Foto: Milrem Robotics

Eesti robootika ning autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ning rahvusvaheline õhuründemoona tootja UVision Air alustavad koostööd mehitamata lahingumasinate varustamiseks ründedroonidega.

UVisioni ründedroonid täidavad kaht ülesannet – jälgivad ning hävitavad sihtmärgi, teatas Milrem.

Milrem Roboticsi hiljuti avalikustatud mehitamata lahingumasina Type-X'i saab varustada kahe erineva UVision Airi ründedrooni süsteemiga – Hero-120, mis on mõeldud tankitõrjeks ning suudab õhus püsida tunni, ja Hero-400EC, mis suudab hävitada kindlustatud sihtmärke ja püsib õhus kuni kaks tundi. Type-X'i ennast saab sealjuures juhtida kuni 40 kilomeetri kauguselt.

Milrem Roboticsi jalastunud üksuste ning erivägede toetuseks mõeldud mehitamata sõiduk THeMIS on võimeline kandma kuuest ründedroonist koosnevat süsteemi.

Ettevõtete loodavad mehitamata lahingusüsteemid on mõeldud pakkumaks lahinguüksustele uut sõltumatut võimekust soomustatud sihtmärkide leidmiseks, jälgimiseks ja hävitamiseks suurte vahemaade tagant. 

Ründedroonidega varustatud sõidukid on võimelised tegutsema rasketes lahingutingimustes, sealhulgas keskkondades, kus GPS ning side on häiritud ning puudub tagalatoetus. See annab üksustele luurevõimekuse koos ülitäpse kaugmaa tulejõuga, mida on seni olnud võimalik saavutada vaid mitme üksuse koostöös.

«Ettevõttena, mille kõik töötajad on kaitseväekogemusega ning mitmed lahingukogemusega, teame väga hästi väljakutseid, millega lahinguüksused silmitsi seisavad. Oleme pühendunud nende väljakutsete lahendamisele pakkudes arenenud, ent samas kasutajasõbralikke ja taskukohased lahendusi,» ütles UVisioni tegevjuht erukindral Avi Mizrachi.

Milrem Roboticsi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul kannustab ettevõtet soov pakkuda oma loodava tehnoloogiaga kaitsevägedele uusi võimekusi ning tõsta üksuste julgeolekut. «Meie mehitamata sõidukid on kasutuses väga mitmes riigis ja peame enda kohuseks luua nende põhjal uusi süsteeme, mis täidaksid kaitsevägede võimelünkasid,» märkis Väärsi. 

Milrem Robotics on Eesti robootika ning autonoomsete süsteemide arendaja. Ettevõtte esimest toodet THeMIS on müüdud üheksasse riiki, millest seitse on NATO liikmesriigid, sealhulgas Suurbritannia, Prantsusmaa, USA, Holland ja Norra.

Ettevõtte teised tooted on mehhaniseeritud üksuste toetuseks mõeldud mehitamata lahingumasin Type-X ning Intelligent Functions Integration Kit (intelligentsete süsteemide integratsioonipakett), mis annab ettevõtte enda loodud, ent ka teistele mehitamata sõidukitele autonoomsusvõimekuse.

Milrem Robotics teostab ka süsteemiintegratsioone, muu hulgas erinevad sensorid, autonoomsus ning relvasüsteemid.

Ettevõte juhib Euroopa kaitsetööstuse arendamise programmi projekti iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), mille raames arendatakse välja mehitamata maismaasõiduk koos juhtimissüsteemi, küberturvalisuse lahenduse ning integreeritud sensorvõrgustikuga.

Süsteemi esialgsed kasutusfunktsioonid on seotud olukorrateadlikkuse parandamisega lahinguväljal ning üksuste manööver- ja transpordivõime tõstmisega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles