Google, Apple, Facebook ja Amazon on ammu Euroopa Komisjoni hambusse jäänud – digihiiud on viimasel aastakümnel aktiivselt ära kasutanud Euroopa Liidu mahajäämust digisektori arengus. 

Seega ei saa salata, et väljend «üksnes kaks valdkonda kutsub oma kliente kasutajateks – narko- ja digiteenuste äri» pole just tühja koha pealt tekkinud. Nüüd lekkis tööversioon Euroopa Komisjoni üliolulisest digiteenuste aktist, mis võib sellele punkti panna.

Ameerika Ühendriikide tehnoloogiagigandid on ülimugavas positsioonis olnud üle kümnendi – regulatsioonid nende kontrolli all hoidmiseks küll eksisteerivad, kuid piirangute tõhusus on ammu digimaailma kiirest arengust maha jäänud. Üheks probleemikohaks on aeg – kui Euroopa Komisjonile esitatakse konkurentsireeglite rikkumise kohta kaebus, siis uurimise algatamise ametlikust vormistamisest kuni lõpliku kohtuotsuseni võib tihtipeale kuluda kuni kümme aastat.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.