Tesla Model 3 läbib värskenduskuuri

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tierney MJ / Shutterstock

Meediaväljaanne Electrek kirjutab, et elektriautosid tootva Tesla 2021. aasta Model 3 mudeli baasversioon muutub paremaks ja võimsamaks, kuid õnneks jääb hind samaks.

Tesla Model 3 uuendus toob mitu parandust: uus juhtimiskonsool, lisasektsioonid asjade hoidmiseks eesistmete juures, elektriline pagasiruumi uks, topeltaknad, soojendusega metallrool jm lisafunktsioonid.

Olulisim muudatus on aga sõidukestuses – «Standard Range Plus» ehk Tesla Model 3 sõidukestuse baaskonfiguratsioon läks 400 kilomeetri pealt 423 peale (vastavalt 250 ja 263 miili), mis on viieprotsendine tõus. «Performance» Model 3 sõidukestus pikenes samuti viie protsendi võrra, 483 kilomeetri asemel on nüüd 506 kilomeetrit (vastavalt 299 ja 315 miili). Õnneks ei ole kummagi hind tõusnud – 38 000 dollarit «Standard Range Plus» eest ning 55 000 dollarit «Performance» Model 3 eest.

Eesti Tesla-entusiastile Mario Kadastikule kuuluv Model X. Mario on üks neist vähestest, kellel on oma Tesla auto.
Eesti Tesla-entusiastile Mario Kadastikule kuuluv Model X. Mario on üks neist vähestest, kellel on oma Tesla auto. Foto: Eero Vabamägi

Electrek kirjutas, et tegu on Tesla inseneride tehnoloogiliste optimeerimistega uues pumbasüsteemis, kuid täpsemaid tehnilisi detaile ei lisanud.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) teatel tehti Eestis tänavu juulis 2009 uut autotehingut, millest 14 olid Tesla autod. See on alla protsendi tehingutest, kuid Tesla kuulub Eestis pigem luksusklassi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles