Tasuta konverents toob kokku Läänemere 5G asjatundjad

PM Majandus
Copy
LMT juhatuse esimees Juris Binde (paremal) kõnelemas mullu Läti 5G-võrgu avamise üritusel.
LMT juhatuse esimees Juris Binde (paremal) kõnelemas mullu Läti 5G-võrgu avamise üritusel. Foto: Ieva Leiniša/LETA/Scanpix

Kolmas 5G-alane Läänemere foorum keskendub reaalsetele kogemustele viienda põlvkonna andmeside vallas.

Selgunud on kolmanda 5G Techritory foorumi kava, kus on enam kui 120 esinejat, kes peavad maha üle 60 kõne ja paneelarutelu. Foorum leiab sel aastal aset virtuaalselt 11. ja 12. novembril. Sellel osalevad 5G-valdkonna juhid, poliitikakujundajad ja tehnoloogilised innovaatorid.

Tänavune programm keskendub 5G esimese aasta õppetundidele ja pakub tulevikupiltide asemel reaalseid kogemusi, millest saab eeskuju võtta. Üritus on tasuta ja sellele saab registreeruda siin.

Foorum toob kokku laia valiku esinejaid erinevatest harudest ja organisatsioonidest. Kavast leiab paneelarutelud teemadel nagu 5G rakendamine ja innovatsioon, nutilinnad, 5G võrdlus wifiga, missioonikriitilised võrgud ning 5G andmekaitse. Hulk paneeldiskussioone vaatab tulevikku – andmetöötluse, 5G-sülearvutite ja seadmete edusamme, 5G-võimekusega tulevikuinternetti ning isegi uuemaid saavutusi 6G vallas.

5G Techritory direktor Neils Kalnins rõhutab, et sündmus keskendub sellele, kuidas säilitada 5G arendamise võidujooksus Euroopa tootjate ja teenusepakkujate konkurentsivõimet. «Meie eesmärgiks on kindlustada Euroopa rolli tipptasemel tehnoloogia tootjana, mitte lihtsalt mujal loodud tehnoloogiate tarbijana,» ütleb ta. «Ilma erinevate harude ja sektorite koostööta ei suuda me 5G potentsiaali täielikult rakendada. 5G Techritory on foorum, mis on just selleks ja Läänemere piirkonna tehnoloogilise arengu märgatavaks kiirendamiseks.»

5G Techritory esinejate nimekirja kuuluvad AT&T rahvusvaheliste välis- ja järelevalvesuhete ala vanemasepresident Karim Lesina, Google Cloudi telekomi piirkondlik müügijuht Sebastian Barros, blogi Disruptive Analysis asutaja Dean Bubley ja 5G infrastruktuuri assotsiatsiooni esimees Colin Wilcock.

Foorum tähistab ka aasta möödumist 5G-side väljatoomisest Lätis. «Innovatsioon on meie strateegia alusosa, mida tugevdab see iga-aastane 5G innovaatorite kogunemine,» räägib LMT president ja juhatuse esimees dr Juris Binde. «Toome esile LMT viimase aasta kogemuse hulga integreeritud lahenduste rakendamisel, sealhulgas 5G kasutusjuhtumite, nagu piiriülene droonilend väljapoole nägemisulatust, punase tule jõustamine ristmikel ning erinevad kaitse- ja julgeolekurakendused. Me näeme, et 5G innovatsiooni täielikuks ärakasutamise läheb vaja edasist koostööd ja kutsume teisi Euroopa 5G arengu edasiviimisel aktiivselt osalema.»

Tänavune 5G Techritory saab digitaalse kuju tänu eritellimusel rajatud platvormile, mis lisaks kõrgkvaliteediga voogedastusele lubab ka esinejatel ja osalejatel omavahel suhelda. Üritus leiab aset neljal virtuaalsel laval, millel toimuvad ettekanded, paneelarutelud ja vestlused. Lisaks pakub virtuaalne konverents võimalusi ka osalejatel omavahel suhelda, kõrvalsündmuste «ruume», sponsoriotsingu võimalusi ja muud. Platvormile pääsevad ligi ainult registreeritud kasutajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles