Sony Xperia 5 ii – tõestus, et Sony telefonid võiksid tagasi tulla

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Foto: Sony

Sony Xperia telefonid olid ühed populaarsemad vaid 5–7 aastat tagasi, kuid mingi hetk kadusid need maailmaturgudelt ja inimeste taskutest. Mis iganes võis põhjuseks olla, nüüd on aeg Sonyl tagasi tulla – nende Xperia 5 ii telefon pakub nii uusi kui ka vanu ideid, mis võiksid innustada teisi telefonitootjaid.

Juba Xperia 5 ii disain püüab inimeste pilku – telefon on 21:9 ekraanisuhtega, mis teeb selle teistest seadmetest märgatavalt piklikumaks. 6,1-tollise diagonaaliga istub see samuti väga hästi käes ning ei tundu olevat liiga lai nagu paljud teised tänapäeva lipulaevad, kuigi piklikuma disainiga harjumine võtab veidi aega.

Selline kuju sobib eelkõige sisu tarbimiseks ning kuna Sony ei aja taga väiksemaid, kõverdatud ekraaniääri, siis alles jäävad ka stereokõlarid. Komplektina muudab see sisu tarbimise veelgi meeldivamaks. Telefoni sätetes on olemas isegi Creator Mode, mis lülitab sisse eelkalibreeritud ekraanirežiimi, kus kõik värvid on sätitud ITU-R BT.2020 värvigamma ja 10-bitise värvispektri järgi. Seda värvigradatsiooni kasutatakse näiteks Hollywoodi filmide tootmises ja värvikalibreerimises, kus on Sony Master Monitor tehnoloogiad. See teeb sisutarbimise veelgi kaasahaaravamaks, kuna ekraanilt on näha kõike täpselt nii, nagu sisu looja on seda ette näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles