Apple MacBookid uue protsessoriga on vanadest kordades paremad sama raha eest (1)

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Apple'i uued seadmed, mis hakkavad kasutama uhiuut M1 protsessorit. Visuaalselt ei ole midagi muutunud - suuremad erinevused on masinate sees, nii riistvara kui ka tarkvara osas.
Apple'i uued seadmed, mis hakkavad kasutama uhiuut M1 protsessorit. Visuaalselt ei ole midagi muutunud - suuremad erinevused on masinate sees, nii riistvara kui ka tarkvara osas. Foto: Apple

Suvel avalikustas Apple, et loobub koostööst Inteliga ning hakkab looma enda sülearvuti protsessoreid, nagu nad teevad juba aastaid iPhone'idega. Nüüd lasi firma välja hulgaliselt infot oma CPU kohta ning uudised on head – seadmed uute kiipidega jõuavad maailmaturgudele juba novembris.

Uus M1 protsessor Apple'ilt sisaldab kaheksa tuuma maksimaalse voolutarbega umbes 18 vati juures. Voolutarbimine on sülearvutite üks olulisemaid faktoreid kuna just see mõjutab nii akukestust kui ka tekkivat soojust. Apple võrdleb oma M1 protsessorit 35-40 vatise konkurendi kiibiga ning firma sõnul ületab see üle neli korda suurema voolutarbega kiibi jõudlust vaid 10 vati juures.

Apple'i jõudluse ja voolutarbimise võrdlusskeem. Nagu on firmale omane, ei ole mainitud tehnilisi detaile.
Apple'i jõudluse ja voolutarbimise võrdlusskeem. Nagu on firmale omane, ei ole mainitud tehnilisi detaile. Foto: Apple
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles