Starman ja STV saavutasid kokkuleppe PBK edastamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PBK logo
PBK logo

Kaabeltelevisiooni operaatorid Starman ja STV saavutasid täna kokkuleppe venekeelse telekanali Pervõi Baltiskii Kanal (PBK) edastamiseks ning tänase päeva jooksul lülitatakse see uuesti mõlema ettevõtte tele-eetrisse.


Lisaks PBK-le jõudis Starman ettevõtte võrguarendusdirektori Indrek Ildi sõnul MTÜ Balti Autorite ja Leviliiduga kokkuleppele ka PBK Muzõkalnõi, Ren-TV ja RTR-Planeta edastamiseks kogu selle aasta vältel.

Kui PBK-d ei saanud Starmani kliendid vahepeal Starmani ja BALLi vaidluse tõttu vaadata, siis ülejäänud kolme kanali vanad lepingud olid Ildi selgitusel siiani veel kehtivad.

Nimelt lõpetas Starman PBK näitamise 12. jaanuaril, kuna vahendaja küsis kanali edastamise eest liiga kõrget hinda ning omavahel ei suudetud mõlemat poolt rahuldavale kokkuleppele jõuda. Tarbijakaitse hinnangul lõpetati kanali näitamine reeglitevastaselt, PBK omanikfirma pidas seda ka ebaeetiliseks.

«Pidasime kokkuleppe saavutamiseks kanalite vahendajaga mitu kuud raskeid läbirääkimisi, kuid tulemus on seda vaeva väärt - PBK ja teiste vene telekanalite edastamisõiguse pikendamine ei too kaasa hinnatõusu meie klientidele,» lausus Ild.

Ild rääkis Postimees.ee'le, et varem sai Starman PBKd tasuta edastada. Nüüd suudeti saavutada kompromiss ehk siis BALLi küsitav hind pole nii kõrge, kui alguses saada sooviti.  Samas tunnistas Ild, et tulevikus võib PBK jääda vaid kallimatesse paketidesse. «See küsimus selgub lähiajal täiendavate läbirääkimiste käigus,» ütles ta.

«Vabandame veel kord nende klientide ees, keda PBK asendamine Starmani programmivalikus teiste kanalitega seitsme päeva jooksul häiris,» märkis Ild ettevõtte pressiteates.

STV tehniline direktor Aleksander Kaasik teatas Postimees.ee’le, et nende võrgus on PBK olnud uuesti nähtav umbes kella 15.30st.

Kaasiku sõnul on PBK praegu nähtav kõikides pakettides, kuid vastavalt kokkuleppele BALLiga ollakse varsti sunnitud seda üle viima Kodu paketti. Kodu pakett on STV pakettidest kõige kallim. Millal PBK odavamatest pakettidest kaob, ei ole veel kindel. Kui see juhtub, asendatakse PBK tõenäoliselt ETV2-ga.

Kanal endisel kohal

PBK liikus Starmani kaabeltelevisiooni ja digi-tv võrkudes oma endisele asukohale. Juhul, kui telekanal PBK programmivalikusse ei ilmu, tuleb teleril või digiboksil teha uus kanalite otsing. Juhiseid selleks saab küsida Starmani klienditoelt telefonil 1770 või e-posti aadressil klienditugi@starman.ee.

Kokku on Starmani kaabeltelevisiooni ja digi-tv võrkudes nüüd nähtavad 20 venekeelset telekanalit, mille edastamiseks sel aastal on ettevõttel kokkulepped olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles