Mida peavad eestimaalased nutitelefoni puhul kõige olulisemaks?

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv: nutitelefon
Pilt on illustreeriv: nutitelefon Foto: Scanpix/PA Images

Värskest uuringust selgus, et 47 protsenti küsitletud eestimaalastest peab mobiiltelefoni juures kõige olulisemaks aku vastupidavust. LG koostöös OMG Lavtiaga küsis arvamust ka telefoni teiste omaduste kohta, nagu ekraani ja kaamera eraldusvõime, pildikvaliteet ja telefoni disain.

Akukestuse olulisus toodi välja olenemata vastanute vanusest – kõige olulisema omadusena telefoni puhul tõi selle välja 45 protsenti 18–29 aastastest ning 54 protsenti 60–74 aastastest. Vanusegrupis 30–39 märkis selle kõige olulisema tunnusena 40 protsenti vastanutest.

Foto: LG

Teiseks oluliseks omaduseks on kaamera- ja pildikvaliteet, mille nimetasid kõige olulisemaks omaduseks ligi veerand alla 40-aastastest eestimaalastest. Seda saab seletada ka aktiivsema sotsiaalmeediakanalite kasutusega, kus on oluline, et jagatud sisu oleks hea kvaliteediga.

Oluline on ka telefoni ekraani kvaliteet ja eraldusvõime. Üle 40-aastaste vanusegrupis tõi selle esimese valikuna välja ligi viiendik vastanutest. Sellesse eagruppi kuulujatel võib juba olla probleeme nägemisega, seepärast eelistavad nad suurema ja parema eraldusvõimega telefone.

Olulisuselt viimasena nimetati telefoni disaini – suurust, paksust ja välimust. Kõige olulisemaks pidas seda vaid 17 protsenti vastajatest, kõige ebaolulisemaks aga 34 protsenti. See näitab, et ostjad on seadmete põhiliste tehniliste näitajatega hästi kursis ega vali telefoni pelgalt välimuse järgi.

LG koostöös OMG Latviaga korraldatud küsitluses osales tuhat inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles