Fitbit Sense – suurepärane nutikell, millel on üks miinus

Copy
Fitbit Sense
Fitbit Sense Foto: Fitbit

Fitbit Sense on firma uus nutikellade lipulaev, mis koondab endasse kõike, mida inimesele võiks vaja olla, olgu see spordi või igapäevaelu osas. Photopoint pakkus kella testimiseks kaheks nädalaks ning muljeid on palju.

Fitbit Sense on läbi aegade kõige kallim firma toode. Hinnale vastavalt on väga hea koostekvaliteet ning isegi pastkorpus jätab väga hea mulje. Tarkvara ja puutetundlikkus on samuti kiiduväärt, kordi parem kui mitmel teisel sama hinnaklassi kellal. Fitbit Sense'i disaini ja funktsionaalsuse järgi on peamine sihtrühm naised.

Fitbit Sense.
Fitbit Sense. Foto: Fitbit

Nutikella sensorid ja vastused, mida seade saadab, teevad sellest pikaaegse kaaslase, mis sobib nii sportimiseks kui ka igapäevaseks nutikellaks ja aktiivsusmonitoriks. Fitbit Sense'i võib julgelt nimetada nutikellaks, kuna sellel on lisaks kõnede vastuvõtmisele ka muusika hoiustamise ja juhtimise funktsionaalsus. Saab kiiresti lugeda telefonist tulevaid teavitusi ja kell isegi pakub kiireid vastuseid, mis teeb igapäevaelu veidi lihtsamaks. Lisaks kõigele on lisatud maksevõimalus Fitbit Pay näol.

Üks põnevamaid funktsioone, mille kasutamine Eestis kahjuks lubatud ei ole, on elektrokardiogrammi ehk EKG lugemine. EKG lubamine ühe või teise riigi turule on seotud eelkõige regulatsioonide keerukusega, kuna tegu ei ole päris meditsiinilise seadmega ning tundub, et Eesti on võrreldes teiste maailmariikidega selles osas maas.

Fitbiti EKG funktsioon ei ole kahjuks Eestis saadaval.
Fitbiti EKG funktsioon ei ole kahjuks Eestis saadaval. Foto: Fitbit

Akukestus oli suurepärane – kell elas umbes viis päeva. Kiirlaadimise funktsioon lubab seadme täis laadida vaid 12 minutiga ning see osutus tõeks – pärast üht kohvi oli Fitbit Sense'i aku juba täis ning kasutamiseks valmis. Tubli töö, Fitbit!

Kogu takrvara on Fitbitil samuti nagu sõõm värsket õhtu. Lihtne ja loogiline ülesehitus ei tekita kasutajates liigset segadust – toodet ei ole vaja «õppida», vaid saab lihtsalt kasutada. Kui Fitbit Sense'i testis pikaaegne Versa kasutaja, siis kiitis ta kella kui ilusat uuendust, kuid reaalselt mingit paremat funktsionaalsust kasutaja selle kellaga ei tundnud.

Fitbit Sense'i sensorid on väga tundlikud ning kell suudab mõõta ja analüüsida väga palju andmeid, näiteks kehatemperatuuri.
Fitbit Sense'i sensorid on väga tundlikud ning kell suudab mõõta ja analüüsida väga palju andmeid, näiteks kehatemperatuuri. Foto: Fitbit

Funktsioon, millega Fitbit alt on läinud, on aga puutetundlik kodunupp vasakul küljel. Sellel on kaks suurt probleemi – nimelt suuremate näppudega on seda väga raske tabada ning funktionaalselt jääb see imelikult käe peale, mis raskendab kasutamist veelgi. Teised firmad on ammu lahendanud kodunupu probleemi – loodetavasti võtab Fitbit neilt oma järgmise kella puhul inspiratsiooni.

Juhul kui oled Fitbiti kasutanud varem ning tahad väga mugavat tarkvara koos võimekate sensoritega, siis Fitbit Sense'i on väga lihtne soovitada. Kui aga otsid turul täiesti midagi uut, siis kodunupu asetus ja funktsionaalsus jätsid liiga negatiivse mulje. Iseendale ei võtaks sellist kella küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles