Kelmid püüdsid mullu kindlustustelt välja petta ligi 2 miljonit eurot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2011. aastal tuvastasid kindlustusandjad Eestis 327 kindlustuskelmust. Rakendatud ennetusmeetmete abil suudeti kelmuseid ära hoida 1,88 miljoni euro ulatuses, mis moodustab ligikaudu 1,5 protsenti kõigist kahjukindlustuse hüvitistest.

Võrdluses eelmise aastaga on kelmuste arv jäänud sisuliselt samaks (2010. aastal tuvastati kelmuseid 330), kelmustega seotud kahjunõuete kogumaht vähenes 13 protsenti, teatas Eesti Kindlustusseltside Liit. Vähenemine on tingitud eelkõige suuremahuliste kelmuste arvu väikesest langusest.

69 protsenti kelmustest oli seotud liiklus- ja sõidukikindlustusega. Peamiselt tuleneb see asjaolust, et just need kindlustusliigid on Eestis kõige levinumad. Aastaga on veerandi võrra kasvanud kelmused vara- ja reisikindlustusega ning need moodustavad vastavalt 10 ja 16 protsenti kelmuste koguarvust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles