Samsung avalikustas tänavuse tipptelefoni: uue lipulaevaga ei tule enam kaasa laadijat ega kõrvaklappe

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Samsungi uued telefonid
Samsungi uued telefonid Foto: Samsung

Maailma suurim telefonitootja Samsung avalikustas virtuaalüritusel ettevõtte tänavuse tipptelefoni – Galaxy S21. Seadmest tuleb müügile kolm erinevat mudelit – Galaxy S21, Galaxy S21+ ja Galaxy S21 Ultra.

Samsung on läinud aga sama teed nagu konkurent Apple ehk telefoniga ei tule kaasa laadimisadapterit ega kõrvaklappe. Ettevõte põhjendab, et eesmärk on vähendada keskkonnajalajälge.

Põhjaliku uuenduskuuri on läbinud telefonide kaamerasüsteemid ja üldine visuaalne disain. Tagakaamerate jaoks algab telefoni tagaküljel seadme äärest eri toonis sisselõige, mis läheb sujuvalt üle telefoni metallist ääreks.

„Uued Galaxy S21 tipptelefonid tulevad Eestis müügile soodsamalt kui eelmise aasta S20 mudelid. Kõige võimsama Galaxy S21 Ultra saab poest kätte peaaegu sada eurot soodsamalt kui Galaxy S20 Ultra telefoni selle müügile tuleku hetkel. Lisaks ei tule inimestel huvi korral liialt peale maksta ka suurema mälumahu saamiseks. Nimelt on iga S21 mudeli 128 GB ja 256 GB mudeli hinnavahe ainult 50 eurot,“ rääkis Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Kaamera

Galaxy S21 Ultra tagaküljel on kokku neli kaamerat. 12 MP ülilainurkkaamera, 108 MP lainurkkaamera ning kaks telefotokaamerat, mõlemad 10 MP. Ees on seadmel ülivõimekas 40 MP selfikaamera.

„Ultra tagaküljel olevad kaks telefoto kaamerat võimaldavad inimestel kasutada Samsungi 100x Space Zoom lahendust, mis suudab suumida kaugel olevatele objektidele väga lähedale ning kaks objektiivi kombineerivad kahest fotost parima võimaliku kvaliteediga lõpptulemuse,“ sõnas Aasma. Lisaks on S21 Ultra puhul märkimisväärselt parandatud seadme hämarates oludes pildistamise võimekust. Tagakaamera kasutab nüüd parendatud nona-binning tehnoloogiat, mis säilitab pildil rohkem detaile vähese valgusega oludes.

Galaxy S21 ja S21+ mudelitel on tagaküljel kolm kaamerat – 12 MP ülilainurkkaamera, 12 MP lainurkkaamera ja 64 MP telefotokaamera.

Kõigi telefonide kaameratega on võimalik salvestada kõrge kvaliteediga 8K videot. Uuendusena on telefonidele aga lisatud funktsioon 8K Video Snap, millega saab valida mõne kindla kaadri 8K videost ja muuta see hoopis fotoks. Kõigil telefonidel on olemas Samsungi Space Zoom suumimistehnoloogia, mis lubab S21 ja S21+ mudelitel objektidele 30x lähemale ja S21 Ultra mudelil isegi 100x lähemale suumida. Lahendusele on lisatud ka suumilukustamise võimalus, mis stabiliseerib pilti suumimise ajal, et lõpptulemus ei jääks udune.

Ekraan

Eespool on S21 Ultral 6,8-tolline QHD+ resolutsioonida Dynamic AMOLED 2X ekraan, mis pakub ka eelmisel S20 mudelil olnud 120 Hz värskendussagedust. Erinevus varasemate mudelitega on aga see, et kasutajad ei pea enam valima 120 Hz värskendussageduse ja QHD+ resolutsiooni vahel. Sujuvat ekraanivärskendust saab nüüd nautida ka teravas QHD+ resolutsioonis. Lisaks kohandab telefon ekraani värskendussagedust automaatselt, et akut säästa siis, kui kiiret värskendussagedust mingi tegevuse tarbeks vaja ei ole.

Väiksematel S21 ja S21+ mudelitel on vastavalt 6,2-tolline ja 6,7-tolline 120 Hz värskendussageduse ja FHD+ resolutsiooniga Dynamic AMOLED 2X ekraan.

Aku

Kõige suurem aku, 5000 mAh, on Galaxy S21 Ultra mudelil, millele järgneb S21+ 4800 mAh ja S21 4000 mAh akuga. Lisaks toetavad telefonid Samsungi Super Fast Charging kiirlaadimist ja Fast Wireless Charging juhtmevaba laadimist. Samuti on kõiki telefone kasutada ka teiste juhtmevaba laadimist toetavate seadmete laadimiseks kasutades Wireless Powershare funktsiooni, milleks tuleb seade asetada telefoni tagaküljele.

Kõrvaklappe ja laadimisadapterit pole

„Meie andmetel kasutavad aina enamad Galaxy seadmete omanikud aksessuaare, mis on neil juba olemas, seega ei ole keskkonna säästmise eesmärgil meie värskete Galaxy seadmete karpides laadimisadapterit ja kõrvaklappe. Oluline on märkida, et meie telefonides on USB-C standard kasutusel juba 2017. aastast, mis tähendab, et uut telefoni on võimalik laadida kõigi selle aja jooksul turule toodud seadmete laadijatega. Karbis on siiski kaasas USB-C kaabel, millega saab telefoni andmeid edastada ja kasutada laadimiskaablina,“ sõnas Aasma.

Aasma lisas, et Samsungi jaoks on väga oluline minimeerida ettevõtte keskkonnajalajälge läbi ringmajanduse arendamise ja tehnoloogiajäätmete vähendamise.

Kõik uued telefonid on IP68 standardile vastavalt vee- ja tolmukindlad ning kõigil mudelitel on AKG seadistatud stereokõlarid. S21 Ultra ja S21+ omavad veel lisaks kiireks failijagamiseks mõeldud UWB (ultra wideband) tehnoloogiat ning S21 Ultra mudelil on ka Wi-Fi 6E tugi eriti kiire internetiühenduse saavutamiseks.

Kõik uued Galaxy S21 seeria telefonid toetavad ka 5G mobiilsideühendust.

Telefonid jõuavad poodidesse 29. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles