Parleri juht: Trump kaalus liituda konservatiivide suhtlusvõrgustikuga «Person X» nime all

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Donald Trump
Donald Trump Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Konservatiivide seas populaarse suhtlusvõrgustiku Parler tegevjuhi John Matze sõnul kaalus USA president Donald Trump platvormiga liitumist.

Trump tahtis kasutada aga pseudonüümi «Person X» ehk eesti keeles «Isik X». Matze väitel olevat Trump Parleriga liitumist kaalunud juba oktoobris, kirjutab Business Insider.

Parler kadus internetist pärast seda, kui Amazon Web Services (AWS) lõpetas sellele pilveteenuse pakkumise. Parler läks nüüd AWSi vastu kohtusse ja väidab, et otsus oli poliitiliselt motiveeritud.

AWS põhjendas, et Parler kujutab endast ohtu avalikule korrale. Suhtlusvõrgustikku koondusid konservatiivid ja paremäärmuslased ning sellest sai valeinfo pesa. Google ja Apple võtsid Parleri maha oma rakendusepoodidest pärast 6. jaanuaril Washingtonis toimunud rahutusi.

Matze sõnul oli Parleri kontaktisikuks olnud AWSi esindaja Joe Bideni toetaja ja samuti teadlik sellest, et Trump kaalus platvormiga ühinemist. Matze väitel pani AWS Parleri kinni, kuna kartis, et Trump toob suure hulga oma toetajaid suhtlusvõrgustikku.

Matze hinnangul ei tulenenud AWSi otsus mitte teenuse tingimuste rikkumisest, vaid sellest, et AWS ei tahtnud Trumpile anda võimalust levitada oma sõnumeid suurele publikule.

Amazon pole seni Matze väiteid kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles