Vastuoluline privaatsusuuendus maksis valusalt kätte: miljonid kasutajad hülgasid WhatsAppi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
WhatsApp
WhatsApp Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

Halvasti kommunikeeritud privaatsusuuendus saatis miljonid WhatsAppi kasutajad suhtlusplatvormidesse Signal ja Telegram.

WhatsAppist lahkujate arv on nii suur, et platvorm otsustas 8. veebruariks planeeritud uuenduse edasi lükata ja samuti alustati kampaaniaga, mis selgitab muudatuste sisu, kirjutab The Guardian.

Viimase kolme nädalaga on Signali kasutajate arv kasvanud 7,5 miljoni ja Telegrami oma 25 miljoni võrra. Mõlemad on võitnud uusi kasutajaid WhatsAppi arvelt. Näiteks Suurbritannias langes WhatsApp enim allalaaditud rakenduste nimekirjas kaheksandalt kohalt 23ndaks. Samas Signal polnud 6. jaanuaril isegi tuhande populaarsema rakenduse hulgas, kuid kolm päeva hiljem oli äpp esikohal.

Niamh Sweeney, kes on WhatsAppi avalike suhete juht Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas, ütles, et uuenduse eesmärgiks oli pakkuda uusi võimalusi ärisuhtluses ja rohkem läbipaistvust. «Seal pole muudatusi selles, kuidas me Facebookiga andmeid jagame,» lisas ta.

Kui aga hakkasid levima kuuldused, et WhatsApp hakkab uuenduse järel kasutajate infot jagama emafirma Facebookiga, siis teatas platvorm reeglimuudatuse edasilükkamisest.

WhatsAppi kodulehele postitatud teates seisab, et privaatsusuuendus ei puuduta rakenduse kaudu saadetud sõnumite salastatust.

Loe ka: Suhtlusäpi Telegram asutaja: käimas on ajaloo suurim digimigratsioon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles