Dubai politsei lahendas mõrvajuhtumi kahtlusaluse ajulaineid uurides

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Kahtlusaluse ajus toimus mõrvarelva pilti vaadates tugev reaktsioon.
Kahtlusaluse ajus toimus mõrvarelva pilti vaadates tugev reaktsioon. Foto: Stocktrek Images/Stocktrek Images/Scanpix

Dubai politsei kasutas «aju sõrmejälge» mõrvari tabamiseks ehk teisisõnu vaatas kahtlusaluse pea sisse ja leidis kuriteo tõendid tema mälestustest.

Araabia Ühendemiraatide võimud kasutavad kuritegevusega võitlemiseks digivahendeid, mille hulka kuuluvad nii liikluskaamerad kui näotuvastus. Nüüd on ette võetud inimeste aju, kirjutab Mashable.

Politsei uuris Dubai ühes laohoones aset leidnud tapmist ja kasutas tehnoloogiat, mida on arendatud umbes aasta aega. Laotöötajatele näidati fotosid kuriteopaigast ja relvast ning samal ajal jälgiti muutusi ajulainetes.

Kahtlusaluse ajus toimus mõrvarelva pilti nähes tugev reaktsioon. Mees tunnistas hiljem tapmise üles ja avas ka juhtumi tagamaid.

Dubai politsei kriminoloogia osakonna juht Muhammad Issa Al-Hammadi selgitas, et kurjategija näeb sündmuskohalt pärinevat pilti, siis talle meenub see sündmus, mis kajastub muutusena ajulainetes. Ta märkis, et inimene ei suuda kontrollida, millised muutused tema ajus sel hetkel toimuvad.

Al-Hammadi rõhutas aga, et ajulained on üks osa tõenditest, mida politsei kogub.

Dubai võimud on võtnud eesmärgiks kasutada tehisintellekti andmete analüüsimiseks, et 2031. aastaks olla võimelised kuritegusid ette ennustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles