Õigel ajal õiges kohas: Eesti e-võidusõitja jahib kohta Formula E roolis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Risto Kappet tööpositsioonil.
Risto Kappet tööpositsioonil. Foto: Sander Ilvest

Eesti e-võidusõitja Risto Kappet seisab silmitsi senise karjääri kõige raskema väljakutsega, mis võib talle tuua tulusa palgapäeva. Nimelt istub ta juba sel nädalavahetusel oma simulaatorisse, et alustada elektrivormelisarja Formula E e-spordi sarja võistlushooaega. Peaauhinnaks on lisaks kopsakale rahasummale ka võimalus kihutada ühel Formula E võistlusnädalavahetusel ka päriselt vormeliroolis.

Midagi kerget seal ei ole, sest konkurents on armutu. Siiski on igal mehel, kes selles sarjas osaleb, ühesugune võimalus tiitel endale napsata, kuna masinad on täiesti võrdsed. Loeb ainult see, kes õigel ajal parimat kiirust ja taktikalist vaistu näitab. Seda tunnistab ka Kappet ise, kes teenis võimaluse tänu heale õnnele.

«Sellele võistlusele oli kõikidele kättesaadavaks tehtud kolm sõitjakohta. Kaks nädalat kestnud kvalifikatsioonis tuli ühel kindlal rajal kuuluda parimat aega näidanud sõitjate esikolmikusse. Seal keris tase ulmeliselt kõrgeks. Isiklikult jäin peale peaaegu tuhandet katset edetabelis viiendaks. Ülejäänud kohad ulatati sõitjatele läbi oma meeskondade või muu promotsiooni kaudu,» selgitas eestlane, kellel oli õnne, et just üks tema meeskonnakaaslane kuulus edetabeli kolme parima sekka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles