Bill Gates tema kohta käivatest vandenõuteooriatest: need on hullumeelsed ja kurjad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Meeleavaldaja hoidmas plakatit, millel on kiri: "Gates põrgusse. #ÜtleEiBillGatesile"
Meeleavaldaja hoidmas plakatit, millel on kiri: "Gates põrgusse. #ÜtleEiBillGatesile" Foto: Christian Mang/Reuters/Scanpix

Microsofti asutaja ja filantroobi Bill Gatesi sõnul on jahmatav see, milliseid vandenõuteooriaid tema kohta levitatakse.

Gates rääkis Reutersile, et miljonid hullumeelsed vandenõuteooriad tema ja nakkushaiguste eksperdi doktor Anthony Fauci kohta levivad, kuna sotsiaalmeedia mõju kasvab ning inimesed kardavad pandeemiat.

«Keegi poleks osanud arvata, et mina ja doktor Fauci kerkime esile nendes kurjades teooriates,» kommenteeris Gates. «See on väga üllatav. Ma loodan, et need kaovad ära.»

Gates on läbi enda fondi panustanud koroonaviiruse vastu võitlemisse 1,75 miljardit dollarit.

Internetis levivate vandenõuteooriate kohaselt on koroonapandeemia taga Gates ja Fauci, kes tahavad inimesi kontrollida, teenida raha viiruse pealt ning kasutada vaktsiine inimeste sisse mikrokiipide panemiseks.

«Kas nad päriselt ka usuvad seda?» küsis Gates levivate vandenõuteooriate kohta. «Me peame harima ennast ja aru saama, kuidas see mõjutab inimeste käitumist ja kuidas saaks seda vähendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles