Populaarne muusikarakendus tahab hakata analüüsima inimeste tundeid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Spotify tahab hakata soovitama muusikat kasutaja emoitsioonide, soo, vanuse või aktsendi järgi
Spotify tahab hakata soovitama muusikat kasutaja emoitsioonide, soo, vanuse või aktsendi järgi Foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix

Muusikarakendus Spotify patenteeris tehnoloogia, mis võimaldab inimese hääle järgi analüüsida tema emotsioone ja soovitada muusikat selle järgi, kuidas kasutaja end tunneb.

Lisaks emotsioonidele soovitaks rakendus muusikat ka kasutaja soo, vanuse või aktsendi järgi. 2018. aastal sisse antud patenditaotlus sai heakskiidu tänavu 12. jaanuaril, kirjutab BBC.

«On tavaline, et voogedastusrakendused lisavad võimalusi, mis pakuvad kasutajale personaliseeritud soovitusi,» kirjeldas Spotify taotluses. Samas märgiti, et praegune lähenemine pole rahuldav, sest eeldab kasutajatelt info jagamist oma vanuse, soo ning lemmikartistide osas.

Patendi kohaselt tahetakse kõnetuvastust kasutada kasutaja vanuse ja soo tuvastamiseks ning inimese kõne puhul jälgitakse tooni ja stressi, mis peaksid viitama, kas rääkija on rõõmus, vihane, kurb või neutraalne.

Taotluses oli märgitud aga ka, et vanus, sugu ja aktsent on kõigest näited ning tegelikult on kategooriaid rohkem. Kogutud andmeid kasutatakse koos muu infoga, nagu näiteks, mida kasutaja on varem kuulanud ning millist muusikat ta sõbrad kuulavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles