Netflix toodab juba filmi Wall Streeti vastu mässavatest väikeinvestoritest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Redditi ja investorite grupi WallStreetBets logod
Redditi ja investorite grupi WallStreetBets logod Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Kuigi Redditi investorite mäss Wall Streeti vastu algas alles paari nädala eest, siis Hollywood hakkab sellest juba filmi väntama.

Plaanis on lausa kaks filmi, nendest ühega tegeleb Netflix, vahendab CNet.

Netlflix tahab, et uue linateose stsenaariumi paneks kirja filmi «Zero Dark Thirty» stsenarist Mark Boal. Projekti on kaasatud juba näitleja Noah Centineo, kes mängiks üht peaosalist.

Film raamatu põhjal, mida veel pole

Meediakontsern MGM aga tahab teha filmi raamatu põhjal, mida pole veel kirjutatudki. Raamatu autoriks on Ben Mezrich, kes kirjutas «The Accidental Billionaires», mille põhjal tehti 2010. aastal film «The Social Network». Mezrich plaanib Redditi investorite mässu põhjal kirjutada raamatu pealkirjaga «The Antisocial Network».

Kuigi filmide tegemisega tahetakse võimalikult kiiresti alustada, siis tuleb kõigepealt ära oodata, kuidas Redditi investorite grupist alguse saanud sündmused üldse lõpevad. Näiteks on värskeimaks arenguks see, et eile hakkasid Redditi kasutajad hõbeda hinda üles ajama.

Praegu pole teada, mis ajaks plaanitakse filmid välja lasta.

Riskifondid pandi silmitsi tõelise riskiga

Gamestopi aktsia hakkas tõusma jaanuari keskel, kui Redditi foorumis Wallstreetbets kutsuti inimesi üles võitlema riskifondide vastu ja ostma videomänge müüva poeketi osakuid. Kuna Gamestopil läheb äri kehvasti, siis panustasid suured investeerimisfondid aktsiate langusele lühikeseks müümisega.

Lühikeseks müümine on kauplemistehnika, kus panustatakse väärtpaberi hinna langusele. See võimaldab kasumit teenida ka langeval turul, kuid kaasnevad riskid. See toimub nii, et aktsiaid laenatakse maaklerilt kokkuleppega need hiljem tagastada. Seejärel müüakse aktsia. Kui hind langeb, saab lühikeseks müüja aktsiad tagasi osta madalama hinnaga ja tagastada need laenuandjale. Aktsiate müügi ja tagasiostu hinnavahe on kasum, mille lühikeseks müüja saab endale.

Redditi kasutajad otsustasid hakata Gamestopi aktsia hinda kõrgemaks ajama, et tekitada sellega riskifondidele kahjumit. Koroonapandeemia ajal on tekkinud juurde palju amatöörinvestoreid, kes kasutavad kauplemiseks erinevaid platvorme, nagu näiteks Robinhood.

Riskifondid kaotasid kasvava aktsia hinna tõttu miljardeid dollareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles