Uberi investor: isesõitvatele autodele kulutatud miljardid oli raha raiskamine (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Uberi isesõitev auto
Uberi isesõitev auto Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

USA transpordiettevõtte Uber üks varaseid investoreid Bill Gurley ütles, et idufirma oleks pidanud isesõitvate autode arendamise asemel keskenduma toidu kojuveo teenusele.

Gurley hinnangul oli isesõitvate autode arendamine raha raiskamine, kirjutab Business Insider.

«Me ilmselt põletasime 2,5 miljardit dollarit, mis oli raha raiskamine,» kommenteeris ta Uberi autonoomse sõiduki arendamisega tegelenud ATG üksusesse raha panemisest. Kuna koroonapandeemia ajal on kasvanud toidu kojuveoga tegeleva Uber Eatsi käive, siis oleks Gurley sõnul pidanud investeerima raha hoopis sinna.

Samas möönis ta, et toona oleks Uber Eatsi suure summa panustamine olnud riskantne.

Uberil on aastata jooksul olnud raskusi kasumisse jõudmisega. Näiteks 2019. aastal ulatus kahjum 8,5 miljardi dollarini. Ettevõte on hakanud kulusid koomale tõmbama ja detsembris teatati plaanist müüa ATG üksus isesõitvate autode arendamisega tegelevale ettevõttele Aurora. Lendavate taksode arendamise programm tahetakse müüa ettevõttele Joby Aviation.

2015. aastal asutatud ATG üksusel läks isesõitvate taksode arendamine raskelt ja nad jäid konkurentidele arengus alla. Endine ATG juht Anthony Levandowskit süüdistati Google'ilt ärisaladuste varastamises. Ta mõisteti ka süüdi, kuid USA endine president Donald Trump andis talle armu vahetult enne oma ametiaja lõppu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles