Internetti riputatud dokumendid tekitasid kõlaka, et Hiina ehitab ajamasinat (2)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Hiina teaduste akadeemia osakestefüüsika instituudi poolt väidetavalt arendatud masin oleks võimaldanud ajas rännata
Hiina teaduste akadeemia osakestefüüsika instituudi poolt väidetavalt arendatud masin oleks võimaldanud ajas rännata Foto: SCANPIX

Veidrad internetti sattunud dokumendid tekitasid kuulujutu, et Hiina ehitab ajamasinat, kuid kohalikud teadlased eitavad seda.

Veebruari alguses hakkasid internetis levima dokumendid, mis viitasid, et Hiina teaduste akadeemia osakestefüüsika instituut hakkab koostöös ettevõttega Ruitai Technology arendama «eksperimentaalseadeldist aegruumi tunneli loomiseks», kirjutab Popular Mechanics.

Kohaliku meedia kätte sattus PowerPointi esitlus, kus kirjeldati projekti lähemalt. «See seadeldis suudab väänata aega ja ruumi, kontrollida aja liikumist, murda läbi aja ja ruumi barjäärist ning seda saab kasutada ajas rändamiseks, tähtedevaheliseks reisimiseks, eluea pikendamiseks jne,» seisis presentatsioonis. Samuti märgiti seal, et plaanitakse ehitada baas, kus hakatakse eksperimente tegema.

Projekti olevat veebi sattunud dokumentide kohaselt toetanud ka Nobeli preemia laureaat Gao Kun.

Pärast seda kui info hakkas internetis levima andis Hiina teaduste akadeemia osakestefüüsika instituut teada, et väited ei vasta tõele.

Kohalik meedia kirjutas hiljem, et ettevõte Ruitai Technology asutati alles möödunud aasta 31. detsembril ja Nobeli preemia laureaati Gao Kuni pole tegelikult olemas. Ruitai eitas samuti, et on kuidagi sellise projektiga seotud.

PowerPointi esitluse loojaks oli finantsteenuste platvorm Tourongjie, millega Ruitai lõpetas nüüd koostöö. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles