Facebook pani suures blokeerimishoos kogemata enda ametlikule lehele piirangud peale (4)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Facebook hakkas Austraalias blokeerima ligipääsu meediaväljaannete lehtedele oma platvormil, kuid piiras lõpuks hoopis oma ametliku lehe sisu.

Vastuseks Austraalia valitsuse kavandatavale meediaseadusele otsustas Facebook regioonis uudismeedia jagamise peatada. Facebook asus oma platvormil erinevate lehtede sisu blokeerima neljapäeval, kirjutab CNet.

Iroonilisel kombel blokeeris Facebook ligipääse ka oma ametlikule lehele ja taastas selle alles päeva teises pooles. Üks Austraalia ajakirjanik jagas Twitteris ka kuvatõmmist sellest, milline Facebooki ametlik leht eile platvormil välja nägi.

See polnud aga ainus viga, mille Facebook oma blokeerimishoos tegi. Sotsiaalvõrgustik piiras ligipääsu ka mitmele Austraalia valitsusega seotud lehele ja mõnede väljaannete blokeeringud ei piirdunud ainult Austraaliaga, vaid ka mujal maailmas ei olnud näha nende lehtede sisu.

Facebook pole rahul Austraalia seaduseelnõuga, mille jõustumine kohustaks platvormi maksma meediaettevõtetele tasu õiguse eest kuvada nende uudiseid sotsiaalmeedias ja otsingumootorites. Facebook hakkas sisu blokeerima vaid päev pärast meediaseaduse vastuvõtmist parlamendi alamkojas.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles