Tiktok eemaldas poole aastaga platvormilt ligi sada miljonit videot

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tiktoki rakenduse logo
Tiktoki rakenduse logo Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/Scanpix

Tiktok eemaldas möödunud aasta teises pooles 89,1 miljonit videot, mis moodustas vähem kui ühe protsendi kogu platvormile postitatud sisust.

Videoplatvormi avaldatud ülevaates seisab, et kõige suurem hulk ehk 11,8 miljonit videot eemaldati USAs. Sellele järgnevad Pakistan, Brasiilia, Venemaa ja Indoneesia.

Videote eemaldamise põhjusteks oli vägivaldne sisu, ebaseaduslik tegevus ja enesetapud ning muud ohtlikud tegevused. 92,4 protsenti videotes eemaldati enne, kui kasutajad platvormi teavitada jõudsid ja 93,5 protsenti esimese 24 tunni jooksul pärast postitamist.

Lisaks eemaldati platvormilt 15,6 miljonit kontot.

Tiktok tõi välja ka, kui palju on erinevate riikide valitsustega seotud asutustelt tulnud nõudeid kontode ja sisu eemaldamiseks või piiramiseks. Näiteks Eesti valitsusasutustelt tuli eelmise poolaasta jooksul üks nõue, mis puudutas kuut kontot. Kõik kontod kas eemaldati või pandi neile piirangud peale.

Kõige rohkem nõudeid sisu eemaldamiseks tuli Venemaa valitsusasutustelt ja kokku sai Tiktok neid 135 korral. Järgnesid Pakistan (97) ja Austraalia (32).

Tiktok märkis, et platvormilt eemaldati samuti 51 505 videot, mis levitasid valeinfot koroonaviiruse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles