Häkkerid ründasid Vene küberkurjategijate veebilehte ja varastasid kasutajate andmeid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Küberrünnak. Foto on illustratiivne.
Küberrünnak. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Vene küberkurjategijate foorumit Maza ründasid sel nädalal häkkerid ja varastasid sealt hulga andmeid.

Küberturvalisuse ettevõte Flashpoint avastas Maza vastu toime pandud rünnaku, kirjutab Gizmodo.

2003. aastal asutatud Maza, mis on varem kandnud nime Mazafaka, on venekeelne keskkond, kus kaubeldakse varastatud pangaandmetega ja arutletakse rahapesu, pahavara levitamise ning muu kuritegeliku tegevuse üle.

Küberrünnaku käigus saadi veebilehelt kätte kasutajate meiliaadressid, kasutajanimed ja paroolid. Foorumi avalehel seisis kiri: «Teie andmed on lekkinud» ja «Seda foorumit häkiti». Mazast varastatud andmed postitati tumeveebi ja foorumit kasutanud küberkurjategijad muretsevad nüüd, et nende isikud võidakse paljastada.

Tegemist on juba kolmanda taolise rünnakuga. Sel aastal on rünnatud ka Vene foorumeid Verified ja Exploit. Selline küberkurjategijaid koondavate kõrgtasemeliste foorumite ründamine on väga ebatavaline.

Kuigi pole teada, kes rünnakute taga on, siis Exploiti foorumis spekuleeriti, et tegu pole mitte rivaalitseva häkkerite jõuguga, vaid hoopis õiguskaitseorganitega. Üks foorumi kasutaja kirjutas, et ainult luureteenistused või inimesed, kes teavad serverite asukohta, suudaksid ühe kuu jooksul kolme foorumit rünnata.

Mazat rünnati ka 2011. aastal ja lekitati 2000 inimese andmed, kuid toona oli selle taga rivaalitsev rühmitus DirectConnection. Varsti pärast seda rünnati vastu DirectConnectioni veebilehte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles